Top 10 verrassingen 2020 dankzij corona

Top 10 verrassingen 2020 dankzij corona

Home » Nieuwsberichten » Top 10 verrassingen 2020 dankzij corona

In 2020 hebben we onszelf goed leren kennen. We reizen enorm graag, maar dat zat er even niet in. We waren vastbesloten toch het maximale uit deze bizarre tijd te halen. En we stonden verbaasd over wat we ontdekt hebben. We zijn op plekken geweest waar we anders nooit zouden komen. En juist omdat we zoveel beperkt werden, hebben we des te meer genoten van wat er wél kon.

We zijn creatief geweest en schonken aandacht aan hetgeen zich altijd al precies onder onze neus bevond. En dat leverde geweldige inzichten op: je hoeft niet ver te gaan om iets moois of bijzonders te zien. Wat zijn we bevoorrecht dat we nu de tijd en het oog hadden om dat ene kasteeltje toch eens te bekijken, dat kleine stadje te bezoeken en die rivier te volgen.

We zijn opeens enthousiaste wandelaars geworden en genieten van ‘het gewone’. Als we straks weer mooie reizen mogen maken, dan vergeten wij ons geweldige Nederland zeker niet!

Top 10 verrassingen in 2020 dankzij corona

Uit alles wat we in dit vreemde jaar hebben gedaan, hebben we de 10 grootste verrassingen geselecteerd. Van de mooiste vakantie-ideeën via bijzondere vakantieplekken die we niet kenden, tot de leukste reisboeken. Zo ziet onze top 10 verrassingen in 2020 dankzij corona eruit.

Giethoorn

Giethoorn

Giethoorn hebben we altijd al willen bezoeken. Maar de drommen buitenlandse toeristen die veelal schreeuwend in de file varen door de vele kanaaltjes, hielden ons tegen. Dit jaar namen we de kans waar. We hadden Giethoorn bijna voor ons alleen. En we genoten van een pittoresk waterstreekdorp in de kop van Overijssel. Zo ontdekten we waarom men Giethoorn ook wel het Venetië van het Noorden noemt.

Virtueel musea bezoeken

Virtueel de mooiste musea bezoeken zonder wachtrij en drommen mensen voor de topstukken van de collectie. In de coronacrisis was dit mogelijk. Op die manier ontdekten we Musée d’Orsay in Parijs, en surften we even later door de collectie van MoMa in New York. Natuurlijk sloten we af met een bezoek aan ons eigen Rijksmuseum in Amsterdam. Daar hadden we geen Museumkaart voor nodig!

SS Rotterdam

Roadtrip door de Randstad

Iedereen denkt altijd dat je een roadtrip in een ver en groot land moet doen. Dat idee hadden wij ook. Tot we dit jaar een verrassende roadtrip in de Randstad maakten. Wat hebben we genoten van iedere dag! Dus ook in eigen land kun je prachtige routes uitzetten die je naar de mooiste plekjes in ons land brengen. We zijn zo enthousiast geworden, dat we dit volgend jaar zeker weer eens willen doen.

Muzikale wereldreis in 80 dagen

Het team van grijsopreis.nl is in maart 2020 vertrokken voor een digitale muzikale wereldreis. Tijdens de reis kwamen 80 songs voorbij. Sommige bekend, andere totaal niet. We lieten Amsterdam achter ons en vertrokken voor een wereldreis met 80 muzikale hoogtepunten. Alle liedjes en foto’s van de bestemmingen kun je nog eens teruglezen en horen.

Wasgoed aan de Kinderdijk

Kinderdijk

Typische Hollandse landschappen bestaan uit water, wolken, koeien en molens waar de boeren op klompen aan het werk zijn. De beste plek om hiervan te genieten is in Kinderdijk. Hier zie je zover je kijken kan molens langs de waterkant staan. Niet voor niets staan de molens van Kinderdijk op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze plek moet je minstens eenmaal in je leven hebben bezocht!

De 25 beste reisfilms

Van 25 prachtige reisfilms hebben we genoten en inspiratie opgedaan voor onze vakanties en avonturen als we weer mogen reizen. Want toen we zelf niet weg mochten, was er niets leukers dan op de bank genieten van prachtige reisfilms. Natuurlijk hadden we de popcorn binnen handbereik. Zo kreeg de verveling geen vat op ons tijdens de eerste lockdown.

Zaanse Schans

Zaanse Schans

De Zaanse Schans is normaal gesproken een bekende toeristische bestemming met jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Het is opgezet met de bedoeling het historisch erfgoed te bewaren, maar het is geen afgesloten openluchtmuseum. Door de coronacrisis was het er dit jaar zo rustig, dat we een fantastische dag hadden vol Hollandse folklore.

De natuur naar binnen halen

Juist tijdens de eerste lockdown was de natuur zo mooi, met de broedende vogels en het uitkomen van de eieren. Gelukkig konden we via vele webcams in natuurgebieden toch genieten van het ontluikende, nieuwe leven. We hoefden helemaal niets te missen. We zaten zelfs eerste rang! Hoe gaaf is het om een kuiken live uit het ei te zien kruipen.

De 20 mooiste reisboeken

Hoewel we fan zijn van de e-reader, vinden we het toch lekker om een mooi reisboek in onze handen te hebben. Met alle prachtige verhalen en de geweldige foto’s dromen we weg naar nieuwe bestemmingen die we willen ontdekken. Onze boekenkasten puilen daarom uit met de 20 allermooiste reisboeken. Tijdens de coronacrisis bezorgden ze ons veel afleiding en brachten ze ons op de beste reisideeën.

Oude Gracht in Utrecht

Verlaten steden in coronatijd

Nederland was tijdens de eerste lockdown massaal thuis. De straten waren leeg. Een bijzonder beeld dat wij niet kenden. Wij bezochten daarom in het voorjaar vier verlaten steden. Het was een bijzondere ervaring om op een nagenoeg Dam te staan in Amsterdam. Er was niemand te bekennen op de altijd zo drukke Oude Gracht in Utrecht. In Haarlem was de Grote Markt uitgestorven. En in Amersfoort zagen we niemand bij de eeuwenoude Muurhuizen.

Nieuwe verrassingen in 2021

Hopelijk liggen er weer vele verrassingen op ons pad in het volgende jaar. Niemand weet of en wanneer we volgend jaar weer mogen reizen. Wij hebben inmiddels geleerd dat we overal, ook om de hoek bij ons huis, de mooiste dingen kunnen zien en doen. Daar hoeven we echt niet een wereldreis voor te maken. Dus er zullen iedere dag weer verrassingen ontstaan, waarover we verhalen kunnen schrijven!