Een verrassende roadtrip door de Randstad

Een verrassende roadtrip door de Randstad

Home » Noord-Holland - Actief » Een verrassende roadtrip door de Randstad

Dit jaar is een bijzonder vakantiejaar. Veel landen kunnen we niet bezoeken. Maar het is helemaal niet verkeerd om in ons eigen land vakantie te vieren. Er is zoveel moois te zien in alle regio’s, dat we echt niet altijd de grens over hoeven. En met de zomerse temperaturen van de laatste tijd, wanen we ons ergens in Zuid-Europa. Tijd dus om verrassende plekken te ontdekken met een roadtrip door de Randstad.

Bijzonder arrangement van WestCord Hotels

We ontdekten dat WestCord Hotels een mooi arrangement heeft samengesteld. Dat paste goed in ons plan voor de roadtrip door de Randstad. Met de Wees Welkom Weken kun je 3, 5 of zelfs 8 dagen op pad en slapen in de hotels van WestCord. Onderweg bezoek je de mooiste plekken van ons land. Met een goed hotel, een lekker diner en een rijkelijk gevulde lunchbox hoeven we ons over niets meer zorgen te maken. Nou ja, alleen dan welke route we volgen bij onze roadtrip door de Randstad.

Ons schema bij de roadtrip door de Randstad

Hoewel de Waddeneilanden ons erg trekken, kiezen we ervoor om juist andere gebieden te verkennen. Door de zomervakantie en het mooie weer zou het wel eens erg druk kunnen zijn op de eilanden. Liever doen we dat nog een keer in de nazomer. Dan kun je hier fantastisch uitwaaien op de brede en nagenoeg verlaten stranden. Want het arrangement van WestCord Hotels biedt voldoende keuze op de Waddeneilanden.

Daarom willen we de Randstad eens nader bekijken. Naast de grote steden Amsterdam en Rotterdam is er nog voldoende natuur in de directe omgeving. Dat geeft een mooie afwisseling tussen het drukke stadsleven en de rust in de bossen en waterrijke gebieden.

Waterleidingduinen

De Gooi- en Vechtstreek

Wij houden van wandelen. Vandaar dat we in het Gooi een verrassend mooie wandeling maakten. Die brengt ons naar tal van onbekende plekken. En dat terwijl we er al vele duizenden voetstappen hebben afgedrukt. Niet voor niets wilden de rijke Amsterdammers in de Gouden Eeuw hier wonen! Als afsluiting van dit dagje in de Gooi- en Vechtstreek ligt het pittoreske vestingstadje Weesp mooi op de route. Nog kort is het een zelfstandige gemeente. Dan slokt buurman Amsterdam ook deze stad op. Het is absoluut de moeite waard om door het gezellige Weesp te lopen. Heb je tijd over, fiets dan over een prachtige route naar Muiden. Daar ligt het fraaie Muiderslot. Het is een van de oudste én best bewaarde kastelen van Nederland.

Slapen in het WestCord Fashion Hotel Amsterdam

Onze eerste overnachtingsplaats. Lekker makkelijk te bereiken aan de Ringweg en een eigen parkeergarage. Een goed begin. Het Fashion Hotel ligt tegenover het World Fashion Centre. Mode is het centrale thema in het hotel, van de lobby tot aan de kamers. Met de tramhalte voor de deur ben je in iets meer dan een kwartier op het Leidseplein. Daar hebben we zelf geen trek in. Wel in een goed diner, al dat wandelen maakt hongerig. Hier kan voor gezorgd worden. Allemaal inbegrepen in de prijs. Aan het einde van de avond is de SKYY Bar de uitgelezen plek voor een laatste drankje. Op de 10e etage hebben we een mooi uitzicht op de stad. Voldaan na onze eerste dag van de roadtrip door Nederland zoeken we ons bed op.

Traditionele houten woning in Broek in Waterland.

Waterland tijdens onze roadtrip door de Randstad

Na een overheerlijk en uitgebreid ontbijtbuffet wacht de volgende verrassing op ons. We krijgen een handige rugzak mee met een rijkelijk gevulde lunchbox. De rugzak heeft zelfs een koelvakje om het fruitsap lekker koel te houden. Geen overbodige luxe met deze hitte.

We zijn alweer vroeg op pad. Boven Amsterdam ligt het leuke plaatsje Broek in Waterland. De vele houten huizen in de mooie grijstinten geven het dorp een prachtige aanblik. Van Broek in Waterland rijden we via de kleine dorpjes Zunderdorp, Holysloot en Durgerdam terug naar de snelweg. Op naar onze volgende stop.

Kaasstad Gouda

Onderweg naar Rotterdam is Gouda een perfecte tussenstop. Beroemd vanwege de kazen, kaarsen, het glaswerk en de stroopwafels. De grote blikvangers in de stad zijn het Stadhuis en het Waaggebouw, beide gelegen aan de Markt. Maar nog leuker is het om te dolen langs de grachten in de binnenstad. Natuurlijk mag de langste kerk van Nederland niet ontbreken bij het bezoek. De prachtige gebrandschilderde ramen zijn een lust voor het oog.

Overnachting op het ss Rotterdam

Ooit was dit het vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn. Nu is het een prachtig hotel met veel faciliteiten. In havenstad Rotterdam kun je je geen betere overnachtingslocatie voorstellen! We krijgen een fantastische kamer op het zonnedek. Hoog boven in het schip hebben we een prachtig uitzicht op de moderne skyline van Rotterdam. We boeken gelijk een rondleiding om het schip en zijn historie beter te leren kennen. Morgen dus weer vroeg uit de veren! Ook hier weer de inmiddels vertrouwde service. Alles klopt en wat ons het meest opvalt in de hotels, is het enthousiasme en de servicegerichtheid van ieder personeelslid dat we ontmoeten.

Nog een icoon van de Holland-Amerika Lijn

Na een leerzame rondleiding waarin we werkelijk alles van het schip hebben gezien tot aan de machinekamer toe, nemen we afscheid van het ss Rotterdam. We lopen door de wijk Katendrecht. Vroeger een no-go area omdat het een rosse buurt was met veel incidenten. Nu een trendy en veilige buurt. Ons doel is een bezoek aan Hotel New York.

Dit prachtige hotel huist in het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn. Overal vind je herinneringen aan de tijd dat duizenden gelukszoekers, maar ook angstige Joden met een slecht voorgevoel, de oversteek naar Amerika maakten. We raken toevallig in gesprek met hotelportier Arie. Hij vertelt gepassioneerd en vol trots de meest mooie verhalen over die tijd en Rotterdam.

De molens van Kinderdijk bij de roadtrip door de Randstad

Eens in je leven moet je dit prachtige staaltje van eeuwenoud watermanagement zien. Maar liefst 19 molens zorgen hier dat het water in de Alblasserwaard wordt gereguleerd. Een enorm fotogenieke plek. En dit jaar lekker rustig, omdat er nauwelijks buitenlandse toeristen zijn. Mooie wolkenpartijen, ronddraaiende molens, molenaars op klompen, vissers die hun hengels uitgooien: typische Nederlandse taferelen die je nergens anders vindt.

Overnachting bij WestCord Hotel Delft

In iets meer dan een half uur bereiken we met onze auto onze volgende overnachtingsplek. Ook bij het WestCord Hotel Delft worden we bijzonder vriendelijk welkom geheten. De dame van de receptie ziet ons het frisse interieur van de lobby in ons opnemen. Vol trots vertelt ze dat het hotel volledig is ingericht en gestyled door de buren. Ze wijst naar de naastgelegen IKEA-vestiging. Leuk zijn ook de tinten Delfts blauw die aan het interieur zijn gegeven.

We installeren ons in de prettige, ruime kamer met wijdse vergezichten, en trekken erop uit. Van het hotel krijgen we een fiets mee. Ze denken echt aan alles! In amper 10 minuten zijn we al in het oude stadscentrum van Delft. Hier doen we een drankje en borrelhap waarna we terugfietsen naar ons hotel. We zoeken buiten een tafeltje uit voor een heuse barbeque. Wat een perfecte manier om de heerlijke dag af te sluiten!

Het historische Delft, stad van Oranje

Met een nieuwe rugzak gevuld met een keurig verzorgde lunch, fietsen we naar het centrum. Aan de hand van de route van de plaatselijke VVV verkennen we het oude Delft. Daarnaast doen we ook unieke plekjes aan die ons door enkele locals zijn aangeraden. Wat valt er in het relatief kleine stadje veel te zien! We komen ogen tekort. Historie wordt afgewisseld door prachtig groene stadstuintjes en soms kraakheldere grachten. Overigens, we zijn zeker niet de enigen die van het water kunnen genieten. Op veel plekken zien we studenten verkoeling in de grachten zoeken.

Delft

Overnachting bij het WestCord Art Hotel in Amsterdam

De laatste overnachting van onze mini-vakantie in eigen land is opnieuw in Amsterdam. Maar dit keer bij het WestCord Art Hotel vlakbij het Westerpark. Ook hier niets dan goed gastheerschap. Op weg naar onze kamer laten we ons verbazen over de kunstschilderijen van onder meer Herman Brood. Daar staat overduidelijk het woordje Art in de naam van het hotel voor. Een korte wandeling brengt ons vervolgens in het Westerpark. Hier doen we nog even een drankje op een van de vele gezellige terrassen.

Eenmaal terug in het hotel genieten we van een uitstekend diner. Een van de obers knoopt een geanimeerd gesprek met ons aan over dit deel van Amsterdam. Geïnspireerd besluiten we de volgende dag een wandeling te maken door Amsterdam-West.

Wandeling door de groene oase van Amsterdam-West

Op onze helaas alweer laatste dag van de mini-vakantie maken we een lekker lange wandeling richting Sloterdijk. Tijdens deze bijzonder gevarieerde wandeling spelen water en groen de hoofdrol. De tocht voert vanuit ons hotel naar Sloterdijk en natuurgebied De Bretten. En via Geuzenveld, Bos en Lommer en het hippe Westerpark weer terug. Wat een fantastisch mooie wandeling! We hebben nooit geweten dat onze hoofdstad zoveel boslandschap te bieden heeft.

Westerpark

Ons oordeel over de Wees Welkom Weken van WestCord Hotels

Het is ons uitstekend bevallen om op deze manier een leuke roadtrip te maken door Nederland. We hoefden werkelijk aan niets te denken. Maar wat ons het meest is bijgebleven, is het enthousiasme van de mensen van WestCord Hotels. We voelen ons echt welkom, in welk hotel we ook verbleven. Servicegerichtheid en attentheid, daarin onderscheidt deze keten zich absoluut. We stonden als klant centraal en men deed er alles aan om ons een onvergetelijke ervaring te bezorgen. En de hotels zijn allemaal bijzonder, door het thema, de ligging of de historie. Kortom: het is de ideale manier om Nederland beter te leren kennen. Wat ons betreft was de roadtrip door de Randstad dankzij de goede verzorging een groot succes.

Wees Welkom Weken praktisch

 • Je kunt kiezen uit arrangementen van 3, 5 of 8 dagen.
 • WestCord Hotels heeft 15 hotels, verspreid over het land.
 • Het arrangement is inclusief:
  • Overnachtingen in de hotels.
  • Een uitgebreid ontbijt.
  • Een meer dan goed gevulde lunchbox. Na de eerst overnachting krijg je een praktische rugzak om die mee te nemen.
  • Een tweegangendiner met koffie/thee na.
 • Je kunt natuurlijk je eigen fiets meenemen. Het is ook mogelijk om een fiets of E-bike te huren bij WestCord Hotels.
 • Gratis parkeren van je auto is mogelijk bij de hotels met eigen parkeergelegenheid.
 • Bij 5- en 8-daagse arrangementen kun je zelfs gebruik maken van een superhandige bagageservice. De koffers staan dan al in je volgende hotel voordat je aankomt. Hiervoor geldt wel een toeslag.
 • WestCord Hotels kan je zelfs voorzien van wandel-, fiets- of autoroutes.

Meer informatie over dit arrangement.