Een riviercruise door Frankrijk

Een riviercruise door Frankrijk

Home » Frankrijk » Een riviercruise door Frankrijk

Advertorial

Met bijna 8.000 kilometer aan waterwegen beschikt Frankrijk over het grootste rivieren- en kanalennetwerk van Europa. Een paradijs voor liefhebbers van pleziervaart op rivieren, met volop mogelijkheden voor boottochten van een weekend, enkele dagen of een week. Hiermee kun je het prachtige Frankrijk op een bijzondere manier ontdekken, want een vaarvakantie biedt een heel andere kijk op het landschap. Dus: gooi de trossen los!

Een riviercruise maken zonder vaarbewijs

Met een huurboot van Nicols Vaarvakanties heb je geen vaarbewijs nodig. Daarmee kan iedereen, beginner of gevorderde, een boot huren en genieten van een riviercruise. Nicols is een bedrijf dat kan bogen op bijna 30 jaar ervaring, beschikt over de beste – in eigen scheepswerf gebouwde – boten en biedt vaarroutes naar de mooiste bestemmingen.

Vaarvakanties in de mooiste regio’s van Frankrijk

Nicols Vaarvakanties heeft maar liefst 20 verhuurcentra in diverse regio’s van Frankrijk. Hier liggen diverse boten met een capaciteit van 2 tot maximaal 12 personen gereed. Heerlijk om met familie of vrienden Frankrijk te gaan ontdekken. De boten zijn van alle gemakken voorzien. Comfortabele hutten, een goede badkamer, moderne apparatuur, buitenterrassen, dekdouche, twee stuurhutten, aan niets ontbreekt het. En: een vaarbewijs is voor geen van de boten noodzakelijk. Na een korte instructie is het moment aangebroken om Frankrijk al varend te verkennen!

Diverse routes voor een perfecte riviercruise

Nicols Vaarvakanties heeft diverse voorbeeldroutes al voor je uitgewerkt, van een weekend tot een vaarvakantie van twee weken. Dit zijn natuurlijk slechts voorbeelden, maar wil je onbekommerd genieten, volg dan zo’n route en je bent ervan verzekerd dat je de mooiste plekken onderweg aandoet. Maar natuurlijk staat het je vrij om je eigen plan te trekken tijdens je riviercruise! Zo beleef je de ultieme vrijheid van een vaarvakantie.

Canal du Midi

Heb je weleens gefantaseerd over een bootvakantie op het Canal du Midi? Dit is ongetwijfeld het beroemdste kanaal van Frankrijk. Het Canal du Midi (Werelderfgoed van Unesco) is de ideale bestemming voor iedereen die wil genieten van pleziervaart op binnenwateren. Ga aan boord en gooi de trossen los: in oostelijke richting voor het meer van Thau en de Middellandse Zee, in westelijke richting voor Toulouse en de Atlantische Oceaan.

De Elzas

Huur een boot in de Elzas: voor een bijzondere en culinaire vaarvakantie… Als je kiest voor een vaarvakantie op rivieren in de Elzas, maak je een schitterende tocht langs het water: je kunt bijvoorbeeld richting Straatsburg met zijn beroemde historische wijk ‘Petite France’ varen. Je ook naar het westen reizen, richting Lutzelbourg met zijn beroemde ‘scheepslift’ die uniek is in Europa. Vaar daarna door de bijzondere tunnels van Niderviller. De Elzas en Lotharingen laten je al hun natuurschoon en prachtige karakteristieke bloemendorpjes zien. Vergeet vooral niet om tijdens je vaarvakantie te genieten van de vele lekkernijen uit de Elzas!

De Bourgogne

Ontdek de pleziervaart op binnenwateren in de Bourgogne door een van de beroemdste kanalen van Frankrijk te bevaren! Het Canal de Bourgogne biedt natuur, geschiedenis, spiritualiteit en lekker eten en drinken. Je ontdekt een rijk historisch erfgoed met de prachtigste monumenten, zoals abdijen en kastelen die vaak te voet toegankelijk zijn en soms met de fiets. Langs het kanaal ligt een jaagpad, zodat je tijdens je bootvakantie een stuk kunt wandelen of fietsen of op een rustig plekje kunt aanmeren als je daar zin in hebt.

Andere regio’s

Maar ook in andere streken van Frankrijk kun je een riviercruise maken. Want Nicols heeft maar liefst 20 verhuurcentra, verspreid over het hele land. Zo is er altijd een vaarvakantie te vinden die helemaal aansluit op jouw wensen.

Nicols botenverhuur voor een riviercruise

Het Franse bedrijf Nicols bouwt en verhuurt boten voor riviercruises al meer dan 30 jaar. Met die enorme ervaring weet het bedrijf als geen ander wat de veeleisende watersporter verwacht. De boten voldoen aan alle eisen en zijn zeer compleet en comfortabel uitgerust. In Frankrijk, Portugal, Duitsland en Nederland biedt Nicols vanuit 24 verhuurcentra de mogelijkheid aan voor het maken van een vaarvakantie zonder vaarbewijs. Dus heb je de smaak te pakken na een riviercruise in Frankrijk, dan zijn er nog veel mogelijkheden elders in Europa. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vaarvakantie in ons prachtige Nederland?