Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Home » Over ons » Wie zijn wij?

De reislustige Dick van Voorthuizen en Hanno Weima zijn de oprichters van deze reisblog. Zij stellen zich hieronder aan je voor.

Dick van Voorthuizen

Dick van Voorthuizen

Dick (1961) is al behoorlijk grijs. Niet van het reizen geworden overigens, want dat is zijn passie. Sinds eind jaren ‘80 van de vorige eeuw trekt hij er met zijn vrouw Marguerite op uit. Zijn meest bijzondere reis was, lang voordat internet bestond, een tocht van China naar Pakistan over een deel van de Zijderoute. Na de geboorte van zijn kinderen zag hij vooral Europa. Door met hun eigen camper rond te trekken, hebben ze ook in die tijd prachtige bestemmingen aangedaan.

In 2017 heeft hij een sabbatical genomen, zijn werk als zelfstandig consultant gaf te weinig voldoening meer. Samen met Marguerite heeft hij bijna 8 maanden rondgereisd door Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië. Tijdens de voorbereiding op die trip is ook het idee van grijsopreis.nl ontstaan. Hij vond heel veel informatie op internet, maar die is vooral gericht op jonge backpackers, Voor de doelgroep actieve vijftigers, met een andere informatiebehoefte, was er heel weinig op één plek gemakkelijk te vinden. Als ie niet op reis is, fietst of wandelt hij wel ieder weekend met Marguerite ergens in Nederland.

Hanno Weima

Hanno Weima

Hanno (1970) werd op jonge leeftijd al door zijn ouders met het reisvirus besmet. Na vele prachtige landen in Europa te hebben bezocht, maakte hij op 20-jarige leeftijd tijdens zijn stage op het exotische Mauritius, voor het eerst kennis met een niet-westerse cultuur. Vanaf zijn 27e tot aan zijn 29e levensjaar woonde en werkte Hanno op het zonnige Curaçao waar vandaan hij vele Caraïbische eilanden bezocht. Ook leerde hij hier zijn vrouw Mirjam kennen die op het eiland vakantie vierde.

Sindsdien verkent het stel de gehele wereld en worden jaarlijks weer enkele landen op zijn verlanglijstje afgevinkt. Naast reiziger en blogger is Hanno fervent duiker, een hobby die fantastisch te combineren valt met reizen naar prachtige, tropische bestemmingen. Op deze website daarom ook aandacht voor exotische, verafgelegen duikbestemmingen, waaronder enkele in Micronesië en Polynesië. De meest recente reizen waren naar de Filipijnen, Hawaï, Myanmar, Nieuw-Zeeland, West-Papoea, Thailand, Bali (Indonesië) en Tanzania.