Over de U-Bein Bridge lopen bij zonsondergang

Over de U-Bein Bridge lopen bij zonsondergang

Home » Myanmar » Over de U-Bein Bridge lopen bij zonsondergang

Mandalay als stad is redelijk modern. In de stad liggen diverse prachtige teakhouten kloosters die zeker het bezoeken waard zijn. Ook Mandalay Hill mag niet op je lijstje ontbreken als je in de stad bent. Wij hebben een dag via een prive taxi van het hotel waar we verbleven, alle belangrijke hoogtepunten van de stad gezien. De dag erna zijn we de omgeving van Mandalay, ook weer per privétaxi, gaan verkennen. Daarbij zijn we aan het einde van de dag geëindigd in het plaatsje Amarapura. Bij dit stadje vind je het Taungthaman Lake. En bij dat meer is ‘s werelds grootste teak houten voetgangersbrug te bewonderen: de U-Bein brigde met een lengte van maar liefst 1,2 kilometer.

Boer met waterbuffel voor de U-Bein bridge.

U-Bein bridge: belangrijke doorgangsroute

Na het regenseizoen kan de brug (deels) onder water staan. In de droge tijd van het jaar lijkt de brug heel hoog boven het meer uit te steken. Varen is dan slechts op het middelste deel van het meer mogelijk. De brug is voor de lokale bevolking een belangrijke doorgangsroute. Vooral net na zonsopkomst zie je hier heel veel inwoners en vooral ook monniken over de brug wandelen.

Wij hebben de brug bezocht ruim een uur voor de zonsondergang en in de droge periode. De brug wordt dan vooral gebruikt om lekker te flaneren en er zijn ook veel toeristen die mooie foto’s willen maken. Op de brug kun je bij een aantal punten de trappen naar beneden nemen. Op de drooggevallen oevers van het meer kun je daarbij genieten van het uitzicht. Ook zie je dan de boeren hun buffels terug brengen naar hun eenvoudige boerderijtjes. Er zijn een paar restaurantjes waar je wat kunt eten of met een drankje kunt genieten van de ondergaande zon. Diverse mensen willen graag een gesprekje met je aanknopen. Ook monniken vinden het leuk om met je te praten Voor hen is het een goede oefening om hun Engels te verbeteren.

Monniken op de teakhouten U-Bein Bridge bij Mandalay.

Aan het einde van de brug in Amarapura vind je heel veel restaurantjes waar de lokale bevolking geniet van het eten en het uitzicht. Als je de zonsopkomst bij de U-Bein Bridge meemaakt, is het zeker de moeite waard om daarna ook nog naar de Mahagandayon Monastery te gaan. Om 10 uur kun je hier genieten van een bijzonder gebeuren. De details vind je in onze blog over de Mahagandayon Monastery. 

Wij maakten deze dagtocht vanuit Mandalay. Met de auto met privé chauffeur, geboekt via ons uitstekende hotel Nova, was dit prima te doen. 

Visser werpt net uit op het meer bij de U-Bein Bridge.