Museumweek – 30 maart tot en met 5 april

Museumweek – 30 maart tot en met 5 april

Home » Nieuwsberichten » Museumweek – 30 maart tot en met 5 april

De jaarlijkse Nationale Museumweek viert dit jaar van 30 maart tot en met 5 april de rijke cultuur, kunst en geschiedenis van Nederland. In die week kun je een rijk scala aan ervaringen verwachten, zoals boeiende workshops, interactieve tours, en speciale tentoonstellingen die exclusief voor de Museumweek worden gelanceerd. Bovendien bieden veel musea gratis toegang of speciale kortingen. De Museumweek is dan ook de perfecte gelegenheid om op een leuke en educatieve manier cultuur te snuiven.

Airborne Museum

Gratis naar binnen met de Museumkaart van een ander

Net als in 2023 kunnen Museumkaarthouders tijdens de Museumweek hun kaart in die week uitlenen aan anderen. Daardoor kunnen mensen zonder Museumkaart ook van de ruim 500 musea genieten. Het uitlenen van de Museumkaart is bedoeld om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met het bijzondere aanbod aan musea. Let wel: per Museumkaart mag slechts één bezoeker naar binnen. Die bezoeker komt dus in plaats van de kaarthouder als de kaarthouder zijn Museumkaart heeft uitgeleend. Meer informatie hierover vind je op de officiële website van de Museumkaart en -week.

Keuzestress?

In Nederland vind je honderden musea, de ene nog interessanter dan de andere. Deze kun je uiteraard niet allemaal in een week tijd bezoeken. Om je daarom te helpen een keuze te maken, doen we in onze blog over de Museumkaart per provincie enkele suggesties. Daarnaast komen we in deze blog met tips en antwoorden op veelgestelde praktische vragen.