7 redenen voor een bezoek aan Denemarken

7 redenen voor een bezoek aan Denemarken

Home » Denemarken » 7 redenen voor een bezoek aan Denemarken

Advertorial

Wat onderscheidt Denemarken van andere bestemmingen? En waarom zou je Denemarken als vakantiebestemming overwegen? Wij geven je 7 redenen die je hopelijk gaan overtuigen om snel eens een bezoekje aan ons te brengen.

1. De keuken van Denemarken

Wij Denen vinden eten belangrijk. Zowel het voorbereiden en koken, als het uiteindelijk gezellig samen aan tafel gaan. In het weekend worden lekkere bolletjes, verse vis in de oven of een heerlijke appeltaart gebakken van appels die je net bij de boer hebt gekocht. Ook de veelgeprezen Nordic Cuisine kun je in de vele restaurants beleven. Maar vergeet ook niet de typische Deense pølser uit te proberen!

Winkel in Denemarken

2. Deense cultuur

Het Deense begrip ‘hygge’ laat zich moeilijk uitleggen. Het is een typisch gevoel van saamhorigheid, gezelligheid, samen genieten van eten, een kopje thee drinken, kletsen en vooral die mooie moment in je opnemen. Het zelf ervaren is dan ook de manier om het Deense ‘hygge’ volledig te begrijpen. Geniet van de sfeer in de cafés en restaurants, het straatleven, de wijze waarop de Denen met hun natuur omgaan, het genieten zit hem nu juist in de kleine dingen.

Norrebro in Kopenhagen

3. De natuur van Denemarken

In Denemarken vind je de rust en de ruimte om een te worden met de natuur. De natuur is overal om je heen, waar je je ook begeeft in Denemarken en is instapklaar om ontdekt te worden. Weidse velden, glooiende heuvels, bossen, wandelende duinen, imposante witte krijtrotsen en een kustlijn van maar liefst 7300 km lang. Hoe klein Denemarken ook is, met al haar eilanden, biedt ze een diversiteit aan in landschappen. Dus spring in je auto en ervaar het zelf!

Gele velden in Denemarken

4. De geschiedenis van Denemarken

De rijke Deense geschiedenis is nog altijd goed zichtbaar in het Denemarken van nu. Het alleroudste stadje van Scandinavië, Ribe waar je over ‘dezelfde winkelstraat’ wandelt waar men ook al in het jaar 1200 wandelde. Verwonder je over de oude vakwerkhuisjes, waarvan sommige zover terug gaan als in de 16e eeuw. Van Vikingmonumenten, verborgen schatten van oude runenstenen tot aan Kronborg Slot, waar Shakespeare ooit zijn Hamlet op heeft gebaseerd. Je beleeft het in Denemarken.

Frederiksborg Castle

5. Eilandenrijk

Wanneer heb je voor het laatst eens echt geluisterd naar het geluid van zacht kabbelende golven? Ons ritme hierop aan passen. We zouden het eigenlijk allemaal meer moeten doen! Denemarken is omringd door water. In feite ben je nooit meer dan 52 km van de zee verwijderd. We hebben meer dan 400 eilanden om te verkennen! Wat wordt jouw favoriete Deense eiland?

Kust bij Hammershus, Denemarken

6. Deens Design

Vier de eenvoud en schoonheid van alledaagse dingen door je te omgeven met Deens Design. Van iconische gebouwen tot wereldberoemd meubilair. De Denen zijn in staat om design op een unieke manier functioneel te maken en daarmee in het dagelijks genieten de eenvoud en schoonheid van het leven tot uiting te brengen. Dus of je nu designklassiekers wilt leren kennen, verliefd wilt worden op LEGO®, of gewoon wilt genieten van hoe Denemarken eruit ziet en voelt, de beste plek om het te doen is hier!

Den Uendelige Bro

7. Klein is fijn

Klein is fijn, en dat geldt zeker voor onze Deense steden. Ideaal om te voet of op de fiets te verkennen. Onze beroemde bezienswaardigheden (en ja, er zijn er veel) en attracties (ook veel) liggen allemaal dicht bij elkaar en zijn gemakkelijk te bereiken. Langs onze prachtige kustlijn, gesitueerd op onze eilanden en dicht bij onze hoofdstad (Kopenhagen, oftewel de beste stad ter wereld) liggen mooie dorpen en historische steden te wachten om ontdekt te worden.

fietsen door Denemarken