De mooiste reisvoornemens voor 2022

De mooiste reisvoornemens voor 2022

Home » Nieuwsberichten » De mooiste reisvoornemens voor 2022

Welke goede voornemens heb jij voor het nieuwe jaar? Er zijn nog steeds allerlei reisbeperkingen. Maar dat hoef je er niet van te weerhouden om op het gebied van vakantie en reizen goede voornemens te maken. We geven je onze mooiste reisvoornemens voor 2022.

De mooiste reisvoornemens voor 2022

Onze bucketlist van reisvoornemens voor 2022 delen we graag met je. Wie weet inspireren we je met ons lijstje!

Bezoek wat vaker een museum

In een museum kun je fantastisch wegdromen over de mooiste bestemmingen. Kennis maken met andere culturen. Inzicht krijgen in de leefgewoonten in landen. Een museum bezoeken inspireert ons altijd weer. En met de museumkaart kun je bijna 500 musea gratis bezoeken. Je leest er meer over in onze blog over musea.

Aviodrome

Leer een nieuwe taal

Op vakantie krijg je het leukste contact met de bevolking als je in hun taal kunt communiceren. De mensen stellen dat bijzonder op prijs. Ook al kun je maar een paar regeltjes, je hebt hun hart gelijk gewonnen. De vakantie wordt er zo een stuk leuker door.

Een grappige en effectieve manier om snel een taal te leren is via het gratis programma Duolingo. Het werkt stimulerend en verslavend. En in korte tijd kun je je aardig redden in een vreemde taal.

Leer nóg mooiere vakantiefoto’s maken

De mooiste herinneringen van je vakantie vastleggen. Dat wil iedereen. Het begint bij een goede fotocamera. Wij maken je keuze al wat gemakkelijker: in deze blog zetten we diverse fototoestellen voor je op een rijtje.

Maar alleen een fraai landschap en een goede camera is niet voldoende voor een geweldige foto. Zo is het tijdstip net zo belangrijk. Daarnaast is de compositie van de foto cruciaal. Waar plaats je het onderwerp in beeld, wat wordt je standpunt, hoe geef je diepte aan de foto? Door hierover na te denken vang je je onderwerp en vang je de kijker ook. Op internet kun je hier veel over lezen. Door het volgen van een goede fotocursus zul je zien dat je nog mooiere foto’s gaat maken.

Bagan, Myanmar

Ga meer wandelen

Een van de beste goede voornemens die iemand kan maken. Meer bewegen is goed voor lichaam en geest. Daarom is het verstandig om regelmatig een wandeling te maken. Naast de noodzakelijke beweging die je hiermee opdoet, levert het tal van andere voordelen op. De 10 belangrijkste redenen om te meer te wandelen hebben we voor je op een rijtje gezet.

Denk je dat je nog geen goede wandelconditie hebt? Volg dan een wandeltraining bij gecertificeerd wandeltrainer Wanda Catsman. Je kunt ook het gratis e-book Starten met wandelen downloaden. Het boek geeft je tal van praktische tips, waardoor je meer plezier uit je wandelingen haalt. Of geef je snel op voor de gratis wandel challenge. Dan ga je zeker fit het nieuwe jaar in!

Breng meer tijd in de natuur door

Als je dan gaat wandelen, kun je dit goede voornemen gelijk in de praktijk brengen. De Nederlandse natuur is overal en alle seizoenen prachtig. Daarvan genieten tijdens een mooie rondwandeling is voor ons de grootste winst van de afgelopen tijd geweest.
Ook nu we ons moeten houden aan de coronamaatregelen, zijn er nog genoeg mooie wandelingen te maken. We hebben een handig overzicht voor je opgesteld van coronaproof wandelingen in diverse regio’s.

Kies een leuk thema voor je vakantie

Het is een ontzettend leuk idee om een bijzonder thema aan je vakantie te koppelen. Zo kom je op verrassende plekken en heb je een leuke rode draad door je hele vakantie. Maak bijvoorbeeld een fantastische roadtrip langs kastelen in je vakantieland. Of plan een wijnroute in je favoriete wijnland.

Ga meer duurzaam reizen

Duurzaam toerisme is reizen op een manier die niet (of zo weinig mogelijk) van negatieve invloed is op de natuurlijke en culturele omgeving. Het reikt verder dan alleen het beperken van CO2-uitstoot. Een belangrijk aspect is namelijk onze invloed op de lokale gemeenschap, de economie en de cultuur. We hebben de belangrijkste praktische tips om zo duurzaam mogelijk op vakantie te gaan al voor je verzameld.

Ga eens wat vaker met de trein op reis

Dit onderwerp sluit aan bij het vorige reisvoornemen. Veel bestemmingen kun je uitstekend bereiken met de (nacht)trein. En voor veel bestemmingen binnen Europa gaat dat ongeveer net zo snel als met het vliegtuig. Het kan daarnaast ook nog eens goedkoper zijn. Want de kosten van een transfer vanaf het vliegveld naar het centrum zijn in veel Europese steden best hoog. Maar het allerbelangrijkste voordeel is dat je de CO2-uitstoot van je trip verkleint.

Maak meer korte reizen

Er is ooit een onderzoek geweest, waaruit blijkt dat we gelukkiger worden van diverse korte vakanties dan van één lange vakantie per jaar. We kunnen ons daar wel iets bij voorstellen: je doet verschillende keren onverwachte ervaringen op. En voor je het weet mag je alweer beginnen aan de volgende leuke stedentrip.

Met diverse korte vakanties kun je zorgen voor een mooie spreiding. Je kunt hierbij de drukke en warme zomermaanden benutten voor een leuk weekend naar bijvoorbeeld Scandinavië. En in september ga je lekker genieten in een land aan de Middellandse Zee. Succes verzekerd!

Kies voor authentieke vakanties

Kleinschaligheid en authenticiteit, daar houden we van op vakantie. We boeken liever een intiem familiehotel dan een kamer bij een grote keten. Helemaal een unieke ervaring is het boeken van een homestay bij een lokale familie. Dan eet en overnacht je bij mensen thuis. Een betere manier om in contact te komen met de bevolking is er niet.

Door te eten in kleine lokale restaurants en te overnachten bij familiepensions, stimuleer je de lokale bevolking op sympathieke wijze. De aandacht en liefde die je hierbij terug ontvangt, is al een fantastische reiservaring op zich. Wil je dit ook eens proberen? Kijk dan eens op de website van local hero travel. Ook veel leden die zijn aangesloten bij de VvKR bieden kleinschalige en authentieke reizen aan.

Bij lokale ondernemers boeken als goed voornemen

Orden je foto’s gelijk bij terugkomst

Prachtig hoor, al die vele vakantiefoto’s. Vaak staan ze op je laptop en kijk je er nog zelden naar. Dat is toch eeuwig zonde! Besteed daarom gelijk wat tijd aan het ordenen van je foto’s. Hierna is het geweldig leuk om een mooi fotoalbum te maken van je vakantie. Je hebt dan echt een tastbare herinnering aan je reis. Daarnaast toont dat veel leuker aan je familie of vrienden. Je gaat immers niet zo snel met elkaar achter de computer of tablet zitten. In onze blog over foto’s ordenen, bewerken en opslaan vertellen we je er nog veel meer over.

Boek een kookworkshop op vakantie

Op reis kun je de lekkerste lokale gerechten eten. Nog leuker is het om die zelf te leren maken. Door het volgen van een kookworkshop op vakantie sla je twee vliegen in één klap. Je kunt thuis de vakantie nog eens culinair herbeleven. En je ontmoet bij de kookworkshop de lokale bevolking. Een unieke ervaring om in contact te komen.

op vakantie een kookcursus volgen als goed voornemen

Maak zelf de lekkerste wereldgerechten

Voorpret aan je vakantie beleven doe je in de keuken. Zelf alvast de lekkerste gerechten maken van je vakantiebestemming levert een bijzondere culinaire ervaring op. En als je weer terug bent, houd je zo het vakantiegevoel nog langer vast.

En kun je onverhoopt niet op reis? Dan is het maken van een culinaire wereldreis een ideale manier om toch te genieten van de vele bestemmingen en hun lekkerste gerechten.

Welke reisvoornemens voor 2022 heb je zelf?

Misschien heb je zelf wel heel andere reisvoornemens voor 2022. We zijn heel benieuwd! Als je een suggestie wilt delen, kun je een mail sturen naar info@grijsopreis.nl. Wij zullen de leukste suggesties zeker toevoegen aan dit overzicht. Zodat je ook anderen kunt inspireren met leuke ideeën.