Dagje strand op Ile aux Cerfs

Dagje strand op Ile aux Cerfs

Home » Mauritius » Dagje strand op Ile aux Cerfs

Aan de oostkust van Mauritius bevinden zich net buiten de kust iets ten zuiden van Trou d’Eau Douce twee eilanden samen Ile aux Cerfs genaamd. Wij kwamen er vroeger veel en mochten er onlangs gelukkig opnieuw naar toe. Het ‘eiland van de herten’ is een waar 87 hectare groot paradijs voor watersporters. Het heeft, zo vinden wij, een van de mooiste stranden van Mauritius.

 

Wat te doen en te zien op Ile aux Cerfs

Het eiland staat bekend om zijn prachtige, turquoise lagune die zich meer dan uitstekend leent voor een breed scala aan watersporten. Een van de activiteiten die je er al dan niet samen met een ander kunt doen is parasailen. Als je niet al teveel last hebt van hoogtevrees is dit toch wel iets voor op je bucketlist, vooral vanwege het fantastische uitzicht op de lagune!

Andere activiteiten zijn een tochtje met een speedboot mee, waterskiën en wakeboarden. Je kunt er ook snorkelen maar – om eerlijk te zijn – moet je dan wel met een boot ergens naar toe gebracht worden waar je wat koraal hebt. Want dichtbij het strand heb je niets dan zand.

De meeste mensen echter gaan niet voor de actieve watersport naar Ile aux Cerfs maar gewoon voor een heerlijk relaxte dag aan het water. De echte zonaanbidders komen hier goed aan hun trekken, temeer omdat er op het strand zelf niet heel veel beschutting is. Smeer je dus goed in is het algemeen devies maar dan bij voorkeur wel met zonnebrandmiddelen die niet schadelijk zijn voor de kwetsbare onderwaterwereld. En neem rond middaguur volop de tijd voor een van de restaurants of beachbars.

Overigens blijven de meeste bezoekers dicht bij de pier waar je door de shuttle vanuit Pointe Maurice wordt afgezet. Wil je de massa zoveel mogelijk mijden, dit geldt met name voor het weekend, loop dan wat verder langs de kust. Er zijn nog vele andere strandjes waar het verbazend rustig kan zijn!

Golfbaan van de Ile aux Cerfs Golf Club
Foto van de Ile aux Cerfs Golf Club

 

De prachtige golfbaan van de Ile aux Cerfs Golf Club

De aanleg van de 18 holes golfbaan van de Ile aux Cerfs Golf Club vond eind 20e eeuw plaats onder veel protest van milieuactivisten en vissers. Maar de baan ligt er nu fantastisch mooi bij, en op het eerste gezicht in harmonie met de natuurlijke pracht van het eiland en de lagune.

Om niet met je golftas over het eiland te hoeven lopen biedt de golfbaan een shuttleservice aan vanaf de steiger bij Pointe Maurice (in Trou-d’Eau Douce) naar de steiger van Ile aux Cerfs Golf Club en terug. Elke twintig minuten is er een afvaart.

In onze blog over golfen op de mooiste golfbanen van Mauritius besteden we overigens nog meer aandacht aan golfen op de prachtige baan van de Ile aux Cerfs Golf Club.

Golfen op Mauritius
Foto van de Ile aux Cerfs Golf Club

 

Praktische zaken voor Ile aux Cerfs

Hoe er te komen

Het eiland is voor het publiek geopend van 9.00u ‘s ochtends tot 18.00u ‘s avonds. Vanuit het dorp Trou-d’Eau Douce vertrekt er vanaf 9.30u ‘s ochtends elk half uur vanaf de pier bij Pointe Maurice een shuttle naar de Ile aux Cerfs Masala-pier van het eiland.

Je kunt ook met een catamaran naar het eiland. Er zijn veel aanbieders die je meestal via een omweg van of naar de watervallen in het natuurgebied van Grande Reviere Sud Est. naar het eiland brengen. Bij enkele is dit inclusief een heerlijke barbecue.

Beste tijd om naar het eiland te gaan

In het weekend kan het behoorlijk druk zijn met dagjesmensen. Als je toch minimaal een week op Mauritius verblijft dan willen we je adviseren op een doordeweekse die kant op te gaan. De beste maanden om Ile aux Cerfs te bezoeken zijn overigens oktober en november maar ook van juni tot en met november is het er heerlijk.

Accommodatie

Op Ile aux Cerfs bevindt zich een luxueus 5-sterrenhotel, namelijk het Shangri-La’s Le Touessrok Resort & Spa. Het zal je niet verwonderen dat dit niet goedkoop is maar het is wel een fantastische locatie voor als je bijvoorbeeld iets geweldigs te vieren hebt. Laatste keer dat wij op het kleine eiland waren, verbleven we in een comfortabele villa in Trou-d’Eau Douce inclusief kok.

Eten en drinken

Op het eiland bevinden zich verschillende restaurants, waaronder een gezellig strandrestaurant wat je met blote voeten mag betreden, een bar-achtig restaurant waar ze pizza serveren en het La Chaumière Masala voor overheerlijke curry’s. Verder heb je er nog twee bars waar je terecht kunt voor een verfrissend drankje of een cocktail. Ze zijn wel redelijk aan de prijs. Een optie is daarom om voldoende eten en drinken mee te nemen.