Golfen op de prachtige banen van Mauritius

Golfen op de prachtige banen van Mauritius

Home » Mauritius » Golfen op de prachtige banen van Mauritius

Mauritius staat niet alleen bekend als luxe, strandbestemming met geweldig weer en een unieke cultuur en natuur. Golfers, zoals wij, weten de 13 prachtige banen het laatste decennium ook steeds beter te vinden.

Mauritius kent een lange golfgeschiedenis. Zo is de Mauritius Gymkhana Golf Course waar al midden 19e eeuw gespeeld werd, de eerste golfbaan op het zuidelijk halfrond! Sindsdien zijn er goed onderhouden 9-holes en 18-holes golfbanen bijgekomen, die niet door de eerste de beste ontwerper zijn aangelegd. Denk aan bijvoorbeeld Ernie Els, Bernard Langer en David Leadbetter.

Wat wij zo mooi vinden van de banen is dat je vrijwel overal prachtig uitzicht hebt op de bergen, de bossen en de tropische lagune. En ja, naast veel zon wil het ook nog wel eens flink regenen op Mauritius. Het voordeel is dat de banen er daardoor mooi groen uitzien zonder de ecologie van het eiland uit te putten!

Golfen op Mauritius

De mooiste banen om te golfen op Mauritius

Omdat wij niet op elke golfbaan op het eiland gespeeld hebben, noch bij alle banen langs zijn geweest, kunnen wij helaas niet uit eigen ervaring een top 3 of top 10 van mooiste golfbanen aangeven. Maar aangezien we het eiland wel aardig goed kennen (we hebben er zelfs zes maanden gewoond) beschrijven we hieronder een aantal banen dat goede recensies krijgt, waar de omgeving in onze beleving fantastisch mooi is en/of waar we zelf met veel plezier gespeeld hebben.

Ile aux Cerfs Golf Club

Ook elders op onze website schenken we aandacht aan het heerlijke eiland Île aux Cerfs. De eerste keren dat we daar waren was er nog geen golfbaan. De laatste keer wel maar helaas hebben we er toen niet kunnen spelen.

Wat de door Bernhard Langer ontworpen 18 holes baan van de Ile aux Cerfs Golf Club zo mooi maakt is het idyllisch uitzicht bij elke hole op de turquoise lagune. Verder zijn er negen holes met waterpartijen en drie holes waarbij je zelfs met je tee-slag over de zee naar de fairway moet spelen.

Golfen op Mauritius
Foto van Ile aux Cerfs Golf Club

 

Paradis Golf Club

Misschien wel de mooiste golfbaan op Mauritius – vinden wij – is de Paradis Golf Club op het schiereiland van Le Morne Brabant. De gelijknamige, ruim 500 meter hoge berg op dit schiereiland ontleent overigens de naam Brabant van het VOC-schip Brabant dat hier eind 1783 op de klippen liep.

Net als de Ile aux Cerfs Golf Club ligt deze 18 holes baan direct aan de zee, maar mede dankzij de berg is het uitzicht hier nóg mooier. Langs de volmaakt groene fairways groeien bougainvillea, vlinderbloemen en kokospalmen.

Heritage Golf Club

De Heritage Golf Club is een van de meest spectaculaire golfbanen van Mauritius. De golfbaan heeft vele internationale prijzen in ontvangst mogen nemen. De 18 holes baan ligt in het zuiden van het eiland en biedt een fraai uitzicht op zowel de lagune als de bergen van het Black River Gorges National Park.

Wat de golfbaan verder zo mooi maakt is het van nature heuvelachtige landschap met vele waterhindernissen, beekjes en weelderige, tropische bloemen en planten. Ook heb je er een grote verscheidenheid aan beschermde vogelsoorten en zelfs een familie herten! De Heritage Golf Club is geschikt voor golfers van alle niveaus.

golfen op Mauritius

Golfen bij de Tamarina Golf Club

De Tamarina Golf Club is een mooi gelegen, ruim tien jaar oude golfbaan aan de westkust van Mauritius. De door Rodney Wright ontworpen zeker uitdagende 18 holes baan is uniek voor zijn omgeving en biedt een mooi uitzicht op de Rempart-berg en de baai van Tamarin. Met een beetje verbeeldingskracht waan je je ergens op de Afrikaanse savanne. Maar in plaats van olifanten en leeuwen vind je er apen.

Legend Golf Course

De ‘Legend’ is een prachtige, al wat oudere 18 holes golfbaan van topklasse in het noordoosten van Mauritius. De met 6.000 meter niet bijzonder lange baan ligt in een oud jachtreservaat waar je nog steeds herten aantreft. De combinatie van bossen, rotsen en de vele waterhindernissen maakt deze baan behoorlijk uitdagend. De PGA Senior Tour vindt hier elk jaar plaats. Let wel: je mag hier alleen spelen als je gast bent bij het Belle Mare Plage, maar dit is zeker geen straf!

Golfen op Mauritius

Het beste seizoen om te golfen op Mauritius

Feitelijk valt er het hele jaar prima op Mauritius te golfen. Van november tot en met april is het er zomer. De temperaturen liggen er dan hoger en het kan soms flink regenen. De laatste keer waren wij er in november en hadden tijdens enkele holes een regenbui. Toch viel er goed te spelen. In de winter is het er minder broeierig en net wat zonniger.