De lekkerste wereldgerechten bij jou op tafel

Home » Zuidelijk Afrika » De lekkerste wereldgerechten bij jou op tafel

Een van de leuke dingen van reizen is de lokale gerechten leren kennen. Ieder land heeft zijn specialiteiten. En je kunt ons niet gelukkiger maken dan ons na een inspannende dag vol actieve en culturele hoogtepunten te laten genieten van de “cuisine locale”. Op die manier hebben we al veel verschillende wereldgerechten ontdekt.

Wereldgerechten op reis ontdekken

Het liefst eten we op onze trips in lokale eettentjes. Vaak zijn ze wat minder gezellig ingericht dan we in Nederlandse restaurants gewend zijn. Formicatafels, tl-buizen aan het plafond en het volume van de tv op 10. We komen echter voor het eten en dat kun je in dit soort restaurants het beste. Het zijn geen ‘tourist traps’ en het personeel kijkt daarom vaak vreemd op als er ineens twee westerlingen binnenkomen.

Dat levert soms hilarische situaties op, als de taalbarrière zo groot is dat we de menukaart niet kunnen ontcijferen. Gelukkig zorgt een blik in de vitrines in de keuken en wat handen- en voetenwerk ervoor dat we wat kunnen bestellen. Vaak eten we daarbij met heel veel smaak. De verse ingrediënten en de lokale kruiden geven het gerecht de beste smaak. En dan ontstaat de volgende uitdaging: hoe onthouden we nu wat we hebben genuttigd? We vragen wel eens om het op te schrijven. In ons hotel kunnen ze het dan wel vertalen in begrijpelijk Engels.

Zelf de lekkerste wereldgerechten thuis maken

Maar zet de mannen van grijsopreis.nl niet in de keuken neer om thuis die wereldgerechten nog eens te maken. Dat wordt zeker geen succes. We kunnen jullie waarschijnlijk beter inspireren met onze reiservaringen, dan met het bloggen, laat staan vloggen, over allerlei wereldrecepten. We zochten daarom iemand die ons hierbij kan helpen. Zo kwamen we terecht bij de website natuurlijkgerda.nl van Gerda Uiterwaal. Zij vermeldt heerlijke recepten uit diverse windstreken op haar site. Daarnaast houdt ze van reizen. Haar plan is om binnenkort een groot aantal maanden erop uit te trekken. Natuurlijk gaat ze daar de lekkerste gerechten koken en vermelden op haar website. En bij die recepten beschrijft ze het een en ander over de streek of het land van het recept. Gerda Uiterwaal heeft daarnaast een leuke verhalenbundel geschreven over gezonde voeding. Je vindt er een aantal van haar recepten in terug.

Recepten voor de lekkerste wereldgerechten

Vandaar dat we blij zijn dat natuurlijkgerda.nl met ons wil samenwerken. Daarom starten we met een nieuw thema op onze website: de lekkerste gerechten uit de wereldkeuken. Zeker in deze tijden waarin reizen niet mogelijk is, willen we de wereld naar je toe brengen. Met de lekkerste gerechten uit alle windstreken krijg je toch dat heerlijke vakantiegevoel. En met de goede beschrijving van Gerda lukt het je zeker om iets smakelijks op tafel te zetten. Regelmatig komt er een nieuw recept van Gerda bij ons op de website. Dus blijf deze pagina regelmatig bezoeken. We wensen je alvast een smakelijke culinaire reis met de lekkerste wereldgerechten!