Watervallen van Bali

Watervallen van Bali

Home » Bali » Watervallen van Bali

Op Bali kun je bijzonder veel watervallen bewonderen, de een nog mooier dan de ander. Hieronder een kleine greep van enkele van de watervallen die je simpelweg gezien moet hebben.

De watervallen van Sekumpul

Sekumpul is de hoogste en misschien wel de mooiste waterval van Bali. Alleen al de wandeling van slechts 100 meter er naar toe is geweldig. Je komt hierbij langs enkele tempels, sawa’s, boomgaarden en monumenten. Vergeet niet om terug te zwaaien naar de vriendelijke, plaatselijke bewoners. Bekijk een video van de waterval van Sekumpul op YouTube.

Aling-Aling

De watervallen van Aling-Aling, net ten zuiden van Singaraja, worden vaak aangedaan als tussenstop bij de vele excursies die je kunt doen in het noorden van Bali. De wandeling er naar toe voert langs sawa’s. Na een flinke afdaling krijg je de 35 meter hoge, prachtige waterval te zien. Het kan hier glad zijn, dus wees voorzichtig. Bekijk een video van Aling-Aling op YouTube.

waterval op bali met zon.

Gitgit

Gitgit is een van Bali’s meest populaire watervallen, gelegen op 10 kilometer ten zuiden van Singaraja in het noorden. Net als Aling-Aling ligt Gitgit op de route van vele toeristenbusjes. De wandeling er naar toe verloopt over een houten boardwalk die is aangelegd over een klein en smal ravijn en beekjes met koud water. Bekijk een video van Gitgit op YouTube.

Watervallen van Banyumala

De watervallen van Banyumala die door de plaatselijke bevolking ook wel de gele watervallen genoemd worden, bevinden zich in de groene valleien van Wanagiri in het noorden van Bali. De wandeling er naar toe duurt wat langer dan bij de meeste populaire watervallen. Het pad naar de voet van de waterval is in de harde bodem uitgehouwen en voorzien van railings van bamboe. Bekijk een video van de Banyumala-waterval op YouTube.

Watervallen van Munduk

De watervallen van Munduk worden ook wel de Niagara Falls van Bali genoemd. De 15 meter hoge waterval is echt spectaculair. Maar dit geldt ook voor de directe omgeving! Jungle, rijstvelden en de prachtige bergen van Bali bepalen het uitzicht. Bekijk ook een video van de Niagara Munduk op YouTube.