Wandelen in het Tsitsikamma National Park

Wandelen in het Tsitsikamma National Park

Home » Zuid-Afrika » Wandelen in het Tsitsikamma National Park

Als je wat meer tijd hebt om de zuidkust van Zuid-Afrika te verkennen dan mag je het Tsitsikamma Nationaal Park, wat ons betreft, beslist niet overslaan. Het park ligt aan de prachtige Tuinroute en is befaamd om de schitterende bossen, ravijnen, watervallen, hoge bergen en een bijzonder mooie, 80 kilometer lange kustlijn.

Hangbrug in het Tsitsikamma National Park, Zuid-Afrika

Wandeltochten in het oudste kustpark van Zuid-Afrika

In het oudste kustpark van Zuid-Afrika zijn vele prachtige (hele) korte maar ook langere wandelingen te maken. Een van de populaire wandelingen is de ‘Mountain Trail’ van 2 tot 6 dagen (afhankelijk van waar je wilt opstappen tijdens de trail). Je slaapt in hutten terwijl je bagage gebracht wordt zodat je tijdens de wandeling zelf alleen een kleine rugzak hoeft te lopen.

 

Korte wandelingen

Ben je niet zo’n wandelaar maar wil je wel van de natuur van dit prachtige park genieten, overweeg dan om vanuit het dorpje Storms River de 500 meter korte wandeling over een plankenpad naar de 800 jaar oude “Big Tree” te maken. Heb je dan nog niet genoeg van het wandelen, dan kun je deze voortzetten met de “Ratel Nature Walk” van slechts 2,6 of 4,2 kilometer lang.

 

Andere activiteiten in het Tsitsikamma NP

Ook zijn er meerdere, fantastische mogelijkheden om te kayakken op zee en over de Storms River, te ziplinen, te mountainbiken, paard te rijden en zelfs te golfen. In de buurt van het park bevindt zich ook de Bloukransbrug, met 216 meter de hoogste plek ter wereld waar je kunt bungeejumpen.

Het park biedt voldoende goede accommodaties en verschillende restaurants. Maak hier gebruik van want het park heeft zoveel te bieden dat je je er zeker twee tot drie dagen uitstekend kunt vermaken.

Berg in Tsitsikamma National Park