Wandelen bij de Pichincha-vulkaan

Wandelen bij de Pichincha-vulkaan

Home » Ecuador » Wandelen bij de Pichincha-vulkaan

Als je een heel mooi uitzicht wilt hebben op Quito, dan kun je met de kabelbaan “El Teleferico” gaan naar de vulkaan Pichincha. Het startpunt van de kabelbaan ligt in het westen van de stad. Hier kun je het beste met een taxi naartoe gaan. Een retourtje met de kabelbaan kost $ 8,50. In ongeveer 15 minuten stijg je van ongeveer 3000 meter hoogte naar het eindpunt van de kabelbaan op 4100 meter hoogte. Je staat nu op de Pichincha vulkaan. Vanaf dit punt heb je een mooi uitzicht op de stad Quito.

Daarna kun je naar de top van de Pichincha lopen, gelegen op bijna 4700 meter hoogte. Die stijging van 600 hoogtemeters zijn best wel inspannend. Voor geoefende lopers betekent het ongeveer 2 uur doorstappen. Het is mogelijk om ook een paard te huren voor $ 10 per uur. Dat kost heel wat minder energie. Tijdens de tocht naar boven zie je heel kleine tentenkampen, waar de lokale bevolking eten kookt en paarden verzorgt. De uitzichten zijn prachtig. Wel kan er vaak bewolking of mist zijn en dan kun je helaas een stuk minder genieten van de vergezichten.

Omgaan met hoogte bij de Pichincha vulkaan

Als je vanuit Nederland bent gearriveerd in Quito, moet je deze wandeltocht naar de Pichincha vulkaan zeker niet op de eerste dagen gaan maken. Je lichaam is nog niet gewend aan de hoogte en hoogteziekte ligt op de loer. Verder is de inspanning te heftig als je nog niet geacclimatiseerd bent. Je staat dan echt iedere minuut te hijgen. Neem ook genoeg warme spullen mee en een goed windjack als je de tocht naar boven maakt. Als het in Quito lekker warm weer lijkt, kan de temperatuur op de top van de vulkaan een stuk lager zijn. Daarbij staat er ook vaak een harde wind.