Reisadvies voor Thailand i.v.m. corona gewijzigd

Reisadvies voor Thailand i.v.m. corona gewijzigd

Home » Nieuwsberichten » Reisadvies voor Thailand i.v.m. corona gewijzigd

UPDATE 9 JANUARI: THAISE OVERHEID TREKT VERSCHERPTE CORONAMAATREGELEN WEER IN

Vandaag heeft de Thaise overheid de gisteren afgekondigde verscherpte coronamaatregelen alweer ingetrokken. Dat betekent dat reizigers naar Thailand niet hoeven te beschikken over een bewijs van vaccinatie. Waarschijnlijk is er te veel kritiek gekomen op deze abrupt afgekondigde maatregel. Het reisadvies voor Thailand is inmiddels ook aangepast aan deze nieuwe situatie. Hieronder volgt de tekst die we zondag 8 januari plaatsten:

Ga je binnenkort op vakantie naar Thailand? Houd er dan rekening mee dat een bewijs dat je gevaccineerd bent tegen corona weer verplicht is. Vanaf maandag 9 januari 2023 stelt de Thaise overheid strengere regels voor toeristen die het land willen bezoeken.

De Nederlandse overheid geeft in het Reisadvies voor Thailand meer informatie over de aangescherpte regels. Die houden in dat iemand minstens twee vaccinaties moet hebben gehad. Ook een brief waarin een arts verklaart dat je recent corona hebt gehad, of een verklaring van een arts die aangeeft waarom je niet bent gevaccineerd, zijn geldige bewijzen om het land te betreden.

Reizigers die alleen een tussenstop hebben in Thailand, zijn vrijgesteld van de maatregelen. De luchtvaartmaatschappijen moeten voor vertrek de eisen controleren. Ook moeten mensen die naar Thailand vliegen een mondkapje op tijdens de reis. Als iemand symptomen van corona vertoont, moet diegene op eigen kosten een test doen bij aankomst.

Redenen strengere eisen

De strengere eisen hebben niet te maken met een uitbraak van corona in Thailand. Het is een voorzorgsmaatregel om een eventuele binnenkomst van het virus via Chinese toeristen tegen te gaan. Sinds kort zijn in China alle coronamaatregelen opgeheven. Dat heeft geleid tot een grote groei van het aantal besmettingen. Omdat Chinezen nu ook weer mogen reizen en Thailand een geliefde bestemming is voor veel Chinezen, voert Thailand nu extra maatregelen in. Men voert de maatregel in voor alle toeristen wereldwijd, dus niet alleen voor Chinezen. Want dat zou de Thaise overheid te discriminerend vinden voor dat land.

Raadpleeg voor vertrek zeker het officiële Reisadvies voor Thailand. Daar vind je actuele en betrouwbare informatie.

strand bij Krabi