Raften op Bali

Raften op Bali

Home » Bali » Raften op Bali

Raften is avontuurlijk

Raften is een in onze ogen super leuke, avontuurlijke activiteit voor jong en oud, waarbij je met een raft een ‘woeste’ rivier gaat bedwingen. Alhoewel het er soms heftig aan toe lijkt te gaan, valt het in de praktijk wel mee. Zolang je over een redelijke conditie beschikt en nog goed ter been bent (ook al zit je! ) zul je er hoogstens wat (lichte) spierpijn aan overhouden. Wat het raften zo leuk maakt is natuurlijk het woeste water, maar ook de teamspirit, het avontuur en de vaak prachtige omgeving van de rivier.

 

Raften op de Ayung

Op Bali zijn er twee goed georganiseerde mogelijkheden om aan ‘wild water rafting’ te doen. Een daarvan is op de Ayung, de langste rivier van het eiland. De tocht over het water voert door een prachtig groen landschap met torenhoge rotspartijen en watervallen, en zelfs Hindu-tombes die tijdens ceremoniële gebedsdagen zijn versierd.

Alhoewel het raften zelf maar 2 tot 2,5 uur in beslag neemt, ben je rond de 4 uur onder de pannen omdat je ook uitleg krijgt, zwemvest en helm past, enz.

Er zijn diverse organisaties die op Bali wildwaterraften op de Ayung-rivier organiseren en verzorgen, zoals Bali Bintang Rafting, Baliraft, Peramatour en Whitewater Rafting, Je bent bij hen tussen de € 20 en de € 25 kwijt. In dat bedrag zit doorgaans ook dat je bij je hotel wordt opgepikt. En natuurlijk een lunch en een welkomstdrankje.

De Ayung rivier is ideaal voor raften.

Raften op de Telaga Waja

De Telaga Waja bevindt zich in het oosten van Bali bij de ruim 2150 meter hoge Mount Abang. De tocht met het raft is iets lastiger dan die over de Ayung. Je bent in totaal 2,5 uur bezig om 16 kilometer door de prachtige natuur en langs sawa’s af te leggen. Net als bij de tocht over de Ayung kom je hier langs een mooie waterval.

Je kunt voor deze excursie terecht bij ondermeer Baliraft, Peramatour en Whitewater Rafting. Voor een bedrag van rond de € 20 tot € 25 krijg je een prachtige, avontuurlijke en redelijk inspannende ervaring. Ook bij deze excursie word je netjes opgepikt van en teruggebracht naar je hotel. Ook de lunch en het welkomstdrankje zijn inbegrepen.