Raften in Noord-Sulawesi

Raften in Noord-Sulawesi

Home » Sulawesi » Raften in Noord-Sulawesi

Raften in Noord-Sulawesi

Wat wij al schreven in onze blog over wildwaterraften op Bali, is dat wij raften een super leuke, avontuurlijke activiteit vinden. Omdat je op een actieve manier kunt genieten van de vaak prachtige omgeving van de rivier, trekt het ons zeer aan. Alhoewel het er soms heftig aan toe lijkt te gaan, valt het in de praktijk wel mee. Het lijkt gevaarlijker dan het is als je met een raft een ‘woeste’ rivier gaat bedwingen. Zolang je over een redelijke conditie beschikt zul je er hoogstens wat (lichte) spierpijn aan overhouden. Raften in Noord-Sulawesi is daarom zeker een aanrader. 

Even pauze in de natuur tijdens het raften in Noord-Sulawesi

Raften over de Nimanga- en de Ranoyapo-rivier

In de regio van Timbukar ten westen van Manado is raften in Noord-Sulawesi is goed mogelijk. Het is naast de regio van Sawangan / Airmadidi, een van de populairste locaties voor raften in Noord-Sulawesi. Er zijn enkele rivieren waarover je kunt raften. Een daarvan is de 9 kilometer lange tocht over de Nimanga-rivier. Het raften duurt anderhalf tot twee uur en voert door prachtige landschappen. Je hebt een paar spectaculaire stroomversnellingen van niveau 3. Ook maak je kans om zwarte makaken te zien en veel verschillende soorten ijsvogels.

Je wordt om 9.00u ‘s ochtends bij je hotel in Manado opgepikt. De rit naar het dorpje Sonder in de hooglanden van Minahasa waar het raften begint, duurt circa 1,5 uur. In het programma is koffie en de lunch inbegrepen. Er zijn vele bureaus die het raften organiseren, waaronder Safari Tours & Travel en Manado Rafting.

Naast de Nimanga-rivier organiseert AVM tours ook raftexcursies over de Ranoyapo-rivier. De lokale bevolking noemde deze ook wel de “rivier der goden”. Deze excursie, die wij zelf gedaan hebben, biedt net wat meer spektakel dan die over de Nimanga-rivier en duurt ongeveer drie kwartier langer. Omdat het programma langer duurt, pikt men je ook een uur eerder bij je hotel in Manado op. Lunch, snacks en koffie e.d. zijn inbegrepen.

Raften in Noord-Sulawesi: overige locaties

Het zal je niet verwonderen dat Sulawesi dankzij het vochtige regenwoudklimaat veel mogelijkheden biedt om te raften. Alhoewel we niet uit eigen ervaring kunnen spreken, schijnen er fantastische locaties te zijn voor wildwaterraften over de Sa’dan-rivier in Tana Toraja. Voor de ervaren en onverschrokken rafter heb je hier zelfs stroomversnellingen van categorie 4 en 5!

Raften in Noord-Sulawesi in fraaie natuur.