Outdooractiviteiten bij Baños

Outdooractiviteiten bij Baños

Home » Ecuador » Outdooractiviteiten bij Baños

Als je van avontuur en outdoor activiteiten houdt, dan is Baños the place to be! Je kunt hier op diverse manieren genieten van de prachtige omgeving. Zo kun je een hele mooie mountainbike tocht maken langs zeven mooie watervallen. Je bent eigenlijk alleen maar aan het afdalen, dus het is niet heel inspannend. De uitzichten op de watervallen zijn prachtig.

In Baños kun je op iedere straathoek voor een klein bedrag mountainbikes huren. Check wel goed of alles goed functioneert, vooral de remmen. Tijdens de tocht rijd je op de openbare weg. Je ziet diverse keren hele smalle, donkere tunneltjes. Voor de fietsers is er dan een by-pass, waarmee je om de tunnel heen fietst en gevaarlijke situaties dus voorkomt. In het Pailon del Diablo, een soort waterval park, kun je ziplinen en met een kabelbaantje over een grote afgrond gaan. Ook is er een grote en hele wankele hangbrug. Als je niet van fietsen houdt, kun je ook een privé taxi huren. Zo kun je de watervallen toch bezoeken.

Raften op de rivier naast een waterval bij Banos

Raften over de Rio Pastaza 

Toen wij in Baños waren, vierde ik mijn 55e verjaardag. Mijn vrouw wilde me verrassen en had ons opgegeven voor een raft over de Rio Pastaza. Toen we de uitleg over de veiligheidsinstructies kregen, fronsten we onze wenkbrauwen. Zo heftig zou het toch niet zijn? Het blijkt dat de rivier stroomversnellingen heeft van klasse 3 & 4. Klasse 5 is het maximum level.  Toen we in de boot zaten, merkten we dat het echt wel menens was met die veiligheidsinstructies. Het water kolkte op verschillende plekken heftig en we gingen diverse keren bijna loodrecht omhoog door de kracht van het water. Natuurlijk val je hierbij wel eens uit de boot. Als je de veiligheidsinstructies goed opvolgt, kan er dan ook niets gebeuren.

Raften op wilde stroomversnelling bij Banos.

We hebben een adrenaline verhogende verjaardag gehad met regelmatig een bodydip! We hadden de raft geboekt bij Geotours. Zij staan heel goed aangeschreven. Naast een ervaren gids gaat een assistent mee in de boot. Daarnaast varen er hulpdiensten in de kayak mee, om in te grijpen als het echt nodig is. Deze personen in de kayaks maken ook veel foto’s en video’s, die je na afloop gratis meekrijgt op een usb stick. Verder is het materiaal goed verzorgd en de instructie vooraf duidelijk en uitgebreid.

 

Thermale baden bij Baños

Is dit allemaal te heftig voor je? Je kunt ook heerlijk in de thermale baden genieten. Doe dit bij voorkeur in de avond, dan is het lekker koel buiten en zijn de warme bronnen weldadig. Stap niet gelijk in degene waar het het rustigste is; waarschijnlijk is dit het heetste bad en houd je het maar een paar tellen uit in dat gloeiend hete water!

Thermaal bad in de avond bij Banos.

En tot slot is het leuk om te schommelen bij Casa de Arbol. Er staan drie grote schommels waar je door het personeel wordt voortgeduwd. Daarnaast zijn er twee “zelfbedieningsschommels” die een kortere reikwijdte hebben. Als je geluk hebt, maakt iemand een prachtige foto waarbij het lijkt alsof je boven het oerwoud schommelt. En als je dan na alle inspanningen stijve spieren hebt, laat je je heerlijk masseren in een van de vele spa’s in Baños. Daarna voel je je weer als herboren.