Op reis buiten Europa

Op reis buiten Europa

Home » Nederland » Op reis buiten Europa

Het heeft lang geduurd maar binnenkort lijkt het toch eindelijk te gebeuren: bepaalde populaire vakantiebestemmingen buiten Europa zijn dan voor ons Nederlanders weer toegankelijk. Zonder verplichte quarantaine, wel te verstaan, en met geel of groen reisadvies van onze overheid.

Amerika

Om te beginnen Canada en de Verenigde Staten. Canada stond al wat langer op “geel” maar toeristische reizen waren toen nog niet mogelijk. Inmiddels heeft Canada haar deuren voor toeristen open gedaan, mits zij volledig zijn gevaccineerd. De vooruitzichten voor de Verenigde Staten zijn dat het land haar grenzen hoogstwaarschijnlijk op 1 november a.s. opent. Maar let op: dit is nog niet zeker en zal mogelijk ook verschillen per staat.

In Zuid-Amerika mag je vanaf 1 november naar Uruguay. Dit land stond sinds september al op “geel” voor hen die een huis in Uruguay hebben. Vanaf deze datum gaan ook veel andere Zuid-Amerikaanse landen open voor toeristen. Hoe dit er precies uit komt te zien is momenteel nog onduidelijk. Zo is nog niet bekend wat het reisadvies vanuit onze overheid wordt. En wat de inreisvoorwaarden zullen zijn, bijvoorbeeld op het gebied van testen.

Azië

Thailand gaat in fasen open voor toeristen, namelijk per gebied. Volledig gevaccineerde reizigers worden vanaf 1 november vrijgesteld van de quarantaineplicht. Wel moeten zij een negatieve PCR-test kunnen laten zien. Vanaf begin november mogen toeristen naar de omgeving van Bangkok, Krabi en Phang-Nga. Net als naar enkele andere deelgebieden van de omgeving van onder meer Chiang Mai. Na 1 december gelden extra openstellingen.

Midden-Oosten

Je bent overigens ook welkom in Jordanië, Qatar en Saoedi-Arabië. Doorgaans zijn de voorwaarden dat je ondanks vaccinatie een negatieve PCR-test moet kunnen laten zien. Als je volledig gevaccineerd bent hoef je niet in verplichte quarantaine. Voor Qatar geldt overigens dat je ondanks eventuele vaccinatie alsnog ter plaatse een PCR-test moet laten afnemen.

Het Caraïbisch deel van het Nederlands Koninkrijk

Is bovenstaande nog te onzeker voor je, maar wil je wel graag naar de zon? Alle zes eilanden van het Caraïbische deel van het Koninkrijk der Nederlanden heten ons welkom. Er gelden wel inreisvoowaarden. Zo kun je – op Bonaire na – niet met je digitale coronabewijs (DCC) op de eilanden terecht. Deze moet je uitprinten en op papier meenemen. Daarnaast moet je een negatieve NAAT(PCR)-test van maximaal 48 uur voor vertrek kunnen laten zien. Dit geldt ook als je gevaccineerd bent.

Krabi, Thailand