Ninh Binh en omgeving

Ninh Binh en omgeving

Home » Vietnam » Ninh Binh en omgeving

De regio van Ninh Binh is prachtig gelegen tussen de vele karstgebergtes. Het lijkt heel erg op Halong Bay, maar dan op het vasteland, omgeven door rijstvelden. Er zijn twee belangrijke plaatsen: Ninh Binh, een grote levendige stad met zo’n 160.000 inwoners. Tam Coc is daarmee vergeleken een nietig klein plaatsje en een beetje slaperig. Maar wij vonden dit gezelliger dan de grote stad. Ook is de ligging van Tam Coc een pluspunt met mooier uitzicht op de bergen.

Ninh Binh

Boottocht

Wil je een fraai beeld krijgen van de omgeving, dan kun je zowel in Tam Coc als bij de grotten van Trang An een boottochtje maken over de rivier. De roeier bedient zijn peddels met zijn voeten, wat een apart gezicht is.  Wij hebben ze beide gedaan en die van Trang An sprak ons meer aan. Hier ga je door nog meer grotten en je legt op drie plaatsen aan om de tempeltjes aan de rand van de rivier te bezoeken. Dat gebeurt niet in Tam Coc. In de weekenden is het ontzettend druk met Vietnamezen en Chinezen die een dagtocht hebben geboekt. Doordeweeks is het veel rustiger. Zeker de boottocht van Tam Coc is ontzettend commercieel. Men maakt een foto van je op het water en probeert die na afloop vasthoudend aan je te verkopen. Ook de vrouwen die snacks verkopen op het water dringen erg aan en hun spullen zijn veel te duur. De roeier noemt vlak voor het einde ook nog eens wat hij graag als fooi wil hebben. Die kreeg van ons dus niets!

 

Andere bezienswaardigheden

Maar niet alleen een boottocht is leuk om te doen, de regio biedt daarnaast nog andere bezienswaardigheden. Niet ver verwijderd van Tam Coc is de Mua Cave te vinden. Deze vonden we niet zo boeiend. Wat wel de moeite waard is om de trappen bij de grot op te lopen naar het uitzichtpunt boven. Het is een klim van 500 traptreden en duurt ongeveer een uur om boven te komen. Maar daar word je beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving.

Ninh Binh

Daarnaast is het de moeite waard om Chua Bai Dinh te bezoeken. Dit is een enorm Boeddhistisch complex en vooral populair bij Vietnamezen. Er is een heel mooi uitzichtpunt op de 13 verdiepingen hoge Pagode. Het uitzicht hier is schitterend. Je kunt hier uren rondlopen en de diverse tempels bezoeken. Je ziet hier onder andere de grootste en zwaarste klok van Vietnam en een 100 ton wegende bronzen Boeddha beeld.

Tot slot is een bezoek aan Hoa Lu interessant. Dit was de hoofdstad van Vietnam in de tijd tussen 1009 en 968 voor Christus. Twee tempels zijn de moeite waard van het bezoek. Met een korte wandeling bereik je een graftombe, vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de ruïnes van de oude stad.

 

Praktische zaken

Vervoer binnen de regio

Wij hebben in de regio alles op de fiets bezocht. Dat is goed te doen over vlakke en over het algemeen goede wegen. Alleen de weg van Tam Coc naar Mua Cave is wat hobbelig. Wel leidt die door hele leuke kleine dorpjes. Onderweg passeer je diverse keren stalletjes met de lokale culinaire specialiteit: geroosterde geit.

Accommodatie

In de regio van Ninh Binh zijn er bijzonder veel accommodaties. Je vindt er met name veel hotels alsook huizen van particulieren waar je kunt overnachten.