Monasterio de Santa Catalina in Arequipa

Monasterio de Santa Catalina in Arequipa

Home » Peru » Monasterio de Santa Catalina in Arequipa

Het hoogtepunt van Arequipa

Wij vonden het bezoek aan dit klooster het absolute hoogtepunt van ons bezoek aan Arequipa. Deze witte stad heeft een mooi centraal plein met een prachtige kathedraal. Ook de omgeving is heel fraai met de uitzichten op de ibesneeuwde vulkanen El Misti, Chachani en Pichu Pichu. Maar het klooster Monasterio de Santa Catalina staat wat ons betreft echt op nummer 1.

Eigenlijk is dit volledig ommuurde kloostercomplex, gesticht in 1580 als een nonnenklooster, een stadje binnen de stad. Wil je alles weten over het klooster, boek dan een gids bij de ingang. Ze zijn in diverse talen beschikbaar en je leert veel over de historie en gebruiken van het kloostercomplex. Ook wijst de gids je op details, die je anders over het hoofd ziet. De tour duurt in totaal ongeveer een uur. Daarna kun je nog zelf op je gemak door het hele complex rondlopen. Met een kleine plattegrond op de achterzijde van je ticket weet je de weg altijd weer te vinden.

Kleurrijk

Wij zijn er in totaal wel een uur of drie geweest omdat we het prachtig vonden en genoten van de serene rust die in het hele klooster heerst. Het was ook niet heel druk, zodat we mooie foto’s konden maken. Het is een kleurrijk geheel, met blauw en rood. De steegjes in het complex hebben allemaal namen naar Spaanse plaatsen en zijn bijzonder fotogeniek. Er is een prachtige kapel te bewonderen en in de gezellige binnentuin kun je heerlijk zitten met een drankje.

rood gepleisterde gebouwen bij Monasterio de Santa Catalina in Arequipa

Het Monasterio de Santa Catalina is ook op twee avonden in de week geopend. Met het kaarslicht dat dan schijnt, is de sfeer ook heel bijzonder. Een bezoek aan dit fraaie klooster is echt een aanrader als je in Arequipa bent! Het complex is een van de meest bezienswaardige religieuze gebouwen in Peru. Meer informatie over dit prachtige complex vind je op de website van het klooster