Met locals naar de unieke plekken in Nieuw-Zeeland

Met locals naar de unieke plekken in Nieuw-Zeeland

Home » Nieuw-Zeeland » Met locals naar de unieke plekken in Nieuw-Zeeland

Advertorial

 

Nieuw-Zeeland is de hemel op aarde. Van het Noordereiland tot het Zuidereiland, u raakt er simpelweg niet op uitgekeken. Dat heeft ten eerste alles te maken met de natuur, want nergens is de natuur zo divers als in Nieuw-Zeeland. In dit land kunt u actieve vulkanen bewonderen, ijskoude gletsjers beklimmen, door oeroude bossen wandelen en diepe fjorden al varend verkennen.

Silver Pine, Nieuw-Zeeland

Bezoek een vulkaan op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland

Daar waar Nederland bekend staat om uitgestrekte weilanden met koeien, heeft Nieuw-Zeeland heuvelachtig landschap en veel vulkanen. Het land telt maar liefst achttien vulkanen, waarvan de meeste op of in de buurt van het Noordereiland liggen.

De drie meest actieve vulkanen liggen in het Tongariro National Park. Hier kunt u een prachtige wandeltocht maken, beginnend bij het hotel Chateau Tongariro. De verschillende routes variëren van licht tot zwaar. Iets voor elk wandelniveau dus!

Tongariro National Park

Maak een cruise door Doubtful Sound op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

Ook staat Nieuw-Zeeland bekend om de fjorden. Er liggen maar liefst veertien fjorden in het Fiordland National Park. Doubtful Sound is zonder twijfel een van de mooiste fjorden in het park. Doubtful Sound is meer afgelegen en minder toeristisch dan bijvoorbeeld Milford Sound en vormt daarom dé plek voor een mooie ontdekkingsreis. Maak bijvoorbeeld een meerdaagse cruise langs regenwouden, bergen en watervallen.

Doubtful Sound in Nieuw-Zeeland

Meet the locals!

Naast al dat natuurschoon zijn het de locals die van uw rondreis een onvergetelijke ervaring maken. Nieuw-Zeelanders zijn nuchter, vriendelijk, nemen u graag mee op pad en kunnen vaak heerlijk koken. Wat u ook absoluut niet mag missen is een exclusieve ontmoeting met de Maori. Met tochten, rondleidingen en verhalen laten zij u een zeer bijzondere kant van Nieuw-Zeeland zien.

Here’s Johnny!

Heeft u ooit gehoord van Johnny? U herkent hem meteen aan zijn verwilderde grijze coupe en modderige spijkerbroek. Johnny woont in Awakari Valley waar veel edelherten leven en hij ooit een rol als boer en houthakker vervulde. Vandaag de dag vertelt hij reizigers als u verhalen en laat hij met trots zijn vallei zien.

Johnny, reisbegeleider in Nieuw-Zeeland

Gezellig barbecueën bij Mike en Sue

In Makarora maakt u kennis met de lokale gastvrijheid van Mike en Sue. Ook hier geniet u van Nieuw-Zeelandse culinaire hoogstandjes: uw hosts staan namelijk zelf graag in de keuken! Maar u kunt hier ook aanschuiven voor een échte Kiwi-barbecue. Vanaf de veranda ziet u de zon achter de bergen zakken, terwijl u het vlees nogmaals omdraait en de lekkerste wijnen proeft.

Een tour door Rotorua met Wikitoria

“E hoa ma, ina te ora o te tangata”. Met deze woorden wordt u uitgenodigd door Wikitoria. Zij is een van onze lokale vrienden uit Rotorua, een gebied waarvan de bevolking voor 40% uit Maori bestaat. Hiermee kent de regio de grootste populatie van deze eeuwenoude cultuur. Als Maori ziet Wikitoria het dan ook als een eer om haar rijke cultuur in Rotorua met u te delen.

Wikitoria, reisbegeleider in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland à la TravelEssence

Exclusieve ontmoetingen met de lokale bevolking en prachtige natuurtochten zijn een onmisbaar onderdeel van uw rondreis. Helemaal als u naar Nieuw-Zeeland gaat! TravelEssence beschikt over een lokaal netwerk van 1500 accommodaties en activiteiten, die de reisspecialisten persoonlijk hebben bezocht en geselecteerd. En dat niet alleen: bij TravelEssence wordt uw reis tot in de puntjes geregeld, helemaal zoals u het wil. Van comfortabele vlucht tot en met een fijne huurauto, om via uitgekiende routes in een rustig tempo van de ene verblijfplaats naar de andere te rijden.

De reisspecialisten van TravelEssence kennen de bestemming, de unieke eigenschappen en de locals als geen ander. Anderzijds nemen ze ruim de tijd om uw wensen middels een persoonlijk gesprek in kaart te brengen. Zo weten ze precies welke reisonderdelen het beste aan die wensen voldoen. Door het uitgebreide eigen netwerk van locals, jarenlange ervaring, gedetailleerde kennis van de bestemming en niet te vergeten een slim boekingssysteem, kunnen zij alle zorgen u uit handen nemen. Zodat u optimaal van de vakantietijd kan genieten.