De KopieID-app: jouw beschermengel tijdens de vakantie

De KopieID-app: jouw beschermengel tijdens de vakantie

Home » Nieuwsberichten » De KopieID-app: jouw beschermengel tijdens de vakantie

Je paspoort afgeven in een hotel. Het wordt regelmatig gevraagd, maar het is beter om dit helemaal niet te doen. Mocht je toch overstag zijn gegaan, dan vraag je je misschien af: “Ligt mijn paspoort daar wel veilig?” Met de innovatieve KopieID-app hoef je je nooit meer zorgen te maken over diefstal of fraude, want je houdt je belangrijke gegevens en documenten altijd bij je.

Met de KopieID-app van de Rijksoverheid maakt elke vakantieganger vanaf zijn mobiele telefoon of tablet een veilige kopie van zijn identiteitsbewijs. Deze app is ontwikkeld door de Nederlandse Rijksoverheid in de strijd tegen identiteitsfraude door derden.

hotel

Hoe werkt de KopieID-app?

Hoe werkt de KopieID-app? Met de geavanceerde KopieID-app heb je volledige controle over welke identiteitsgegevens je deelt en welke je afschermt voor derden. Je bepaalt zelf welke informatie je deelt met bijvoorbeeld hotels of camping. Oplichters kunnen hierdoor geen misbruik maken van je gegevens.

Je kunt door via de app een foto te maken van je ID persoonlijke gegevens eenvoudig doorstrepen, zoals het burgerservicenummer (BSN), een pasfoto of een handtekening, afhankelijk van het beleid van de organisatie en het doel van de kopie.

De app voegt ook een watermerk toe met het doel en de datum van de kopie, zelfs als je niets hebt doorgestreept. Er staat dan bijvoorbeeld over de foto heen de tekst: Deze kopie is bestemd voor Hotel Duizendblad voor het huren van een tweepersoonskamer voor de periode 1 t/m 15 juli 2024.

kopieID-app

Veilig opslaan van bewerkte kopieën

Een opmerkelijke functie van de KopieID-app is de mogelijkheid om bewerkte kopieën veilig op te slaan. Hierdoor kun je ze in de toekomst hergebruiken zonder je zorgen te maken over de veiligheid van je persoonlijke informatie.

Nog een cruciaal voordeel van de KopieID-app is het versterken van de beveiliging van identiteitsgegevens tegen identiteitsfraude.

Zelfs als fraudeurs de kopie in handen krijgen, is het dankzij deze app aanzienlijk moeilijker voor hen om er misbruik van te maken.

foto 3

Met een gerust hart kopieën delen

Je kunt nu met een gerust hart je kopieën delen, wetende dat je persoonlijke informatie goed beschermd is.

De KopieID-app heeft een onmiskenbare rol gespeeld in het waarborgen van veilige kopieën van identiteitsbewijzen voor talloze gebruikers. Met zijn vermogen om duidelijkheid en zekerheid te bieden, kun je belangrijke documenten met vertrouwen delen.

Zo ga jij met een gerust hart (en met beschermengel) op reis! Je vindt de KopieID-app in de App Store of Google Play Store.

Dit bericht is opgesteld in samenwerking met Startpagina.

kopieID-app