Meerdaagse wandeling in Hin Bun National Park

Meerdaagse wandeling in Hin Bun National Park

Home » Laos » Meerdaagse wandeling in Hin Bun National Park

Hin Bun National Park bij Thakhek

Vlakbij het plaatsje Thakhek ligt het Hin Bun Nationale Park, waar nog heel veel wild leeft zoals olifanten, tijgers, herten en met uitsterven bedreigde langoeren, een bepaalde apensoort. De natuur is met de vele karstgebergten en grotten heel spectaculair.

Er zijn veel grotten in Hin Bun National Park.

Homestay in Hin Bun National Park

De beste manier om diep het Hin Bun National Park in te komen is een tweedaagse trekking te doen. Diverse reisbureautjes in Thakhek bieden die aan. Wij hebben gekozen voor het programma dat het Tourist Information Centre aanbiedt, omdat hierin ook een homestay in een klein dorpje is opgenomen. Dat maakt de trekking erg authentiek. Vooral de “begroetingsceremonie” die wij ondergingen was heel bijzonder. De dorpsoudsten kwamen bij ons op bezoek, vergezeld van wat eten en drinken, en verzorgden een ritueel waarbij wij diverse armbandjes omgeknoopt kregen terwijl zij allerlei gelukswensen prevelden. De gids kon deze gelukkig ook vertalen, zodat we er wat begrepen. Als ‘tegenprestatie’ knoopten wij bij hen ook wat touwtjes om de pols terwijl wij hen ook alle voorspoed toewensten. Dit werd oprecht gewaardeerd, we denken er nog steeds met plezier aan terug.

lokale kinderen bij homestay in Hin Bun National Park.

Gemakkelijke wandelingen in Hin Bun National Park

Tijdens de twee dagen loop je over goede paden, zonder heel veel te klimmen. De tocht is voor iedereen met een redelijke conditie prima te doen. Onderweg zie je veel mooie bergen en regelmatig ga je een grote grot in waarin je prachtige stalactieten en stalagmieten kunt bewonderen. Je waadt af en toe door het laagstaande water om naar de uitgang te komen. Af en toe zie je in die caves ook nog een kleine tempel. Ook passeren je lokale families die in de buurt van de grotten aan het vissen zijn. We hadden het gevoel onderdeel van deze bijzondere gemeenschap te zijn. Het grote voordeel van het Hin Bun park is dat er weinig toeristen komen. Je hebt het gevoel of je alleen in het park bent.

Fraaie natuur in Hin Bun National Park.

Thakhek als startbasis

Om het Hin Bun National Park te bezoeken, kun je het best verblijven in Thakhek. Het is een rustig en gezellig plaatsje. Wij verbleven in het Inthira hotel Thakhek. Een prima hotel met een leuk restaurant en gezellig terras. Het hotel herbergt ook een trekkingsbureau dat allerlei activiteiten aanbiedt in Thakhek en omgeving.