Goede reisvoornemens voor 2021: dit is onze top 10

Goede reisvoornemens voor 2021: dit is onze top 10

Home » Nieuwsberichten » Goede reisvoornemens voor 2021: dit is onze top 10

Welke goede voornemens heb jij voor het nieuwe jaar? Ook voor het reizen en vakantie vieren kun je tal van goede voornemens maken. Natuurlijk zijn sommige afhankelijk van de mogelijkheid tot reizen in het komende jaar. Maar jezelf iets voornemen kan natuurlijk altijd. We geven je daarom 10 suggesties voor de leukste reisvoornemens voor 2021.

De 10 beste reisvoornemens voor 2021

Voor ons zijn dit belangrijkste reisvoornemens voor 2021. De volgorde is volstrekt willekeurig. Wie weet brengen we je op ideeën.

Een taal leren als goed voornemen

Leer een nieuwe taal

Op vakantie krijg je het leukste contact met de bevolking als je in hun taal kunt communiceren. De mensen stellen dat bijzonder op prijs. Ook al kun je maar een paar regeltjes, je hebt hun hart gelijk gewonnen. De vakantie wordt er zo een stuk leuker door.

Een grappige en effectieve manier om snel een taal te leren is via het gratis programma Duolingo. Het werkt stimulerend en verslavend. En in korte tijd kun je je aardig redden in een vreemde taal.

Mooiere foto's leren maken als goed voornemen

Leer nóg mooiere vakantiefoto’s maken

De mooiste herinneringen van je vakantie vastleggen. Dat wil iedereen. Het begint bij een goede fotocamera. Wij maken je keuze al wat gemakkelijker: in deze blog zetten we diverse fototoestellen voor je op een rijtje.

Maar alleen een fraai landschap en een goede camera is niet voldoende voor een geweldige foto. Zo is het tijdstip net zo belangrijk. Daarnaast is de compositie van de foto cruciaal. Waar plaats je het onderwerp in beeld, wat wordt je standpunt, hoe geef je diepte aan de foto? Door hierover na te denken vang je je onderwerp en vang je de kijker ook. Op internet kun je hier veel over lezen. Door het volgen van een goede fotocursus zul je zien dat je nog mooiere foto’s gaat maken.

Meer gaan wandelen als goed voornemen

Ga meer wandelen

Een van de beste goede voornemens die iemand kan maken. Meer bewegen is goed voor lichaam en geest. In deze tijd waarin we noodgedwongen meer thuis blijven, bewegen we minder dan eigenlijk goed voor ons is. We zitten lange periodes, vaak achter een beeldscherm. We zien onze vrienden en familie minder. En we kunnen niet op vakantie. Dat brengt allerlei risico’s met zich mee.

Daarom is het verstandig om regelmatig een wandeling te maken. Naast de noodzakelijke beweging die je hiermee opdoet, levert het tal van andere voordelen op. De 10 belangrijkste redenen om te meer te wandelen hebben we voor je op een rijtje gezet.

Denk je dat je nog geen goede wandelconditie hebt? Volg dan een wandeltraining bij gecertificeerd wandeltrainer Wanda Catsman. Je kunt ook het gratis e-book Starten met wandelen downloaden. Het boek geeft je tal van praktische tips, waardoor je meer plezier uit je wandelingen haalt. Of doe mee met De “Wandel Fit Het Nieuwe Jaar In Challenge“. Met deze gratis challenge voorziet Wanda Catsman je de eerste 14 dagen van 2021 dagelijks van wandeltips en -oefeningen om het jaar gezond te starten. Dat is nog eens een goed begin van 2021!

Bospad door het Zwolse bos

Breng meer tijd in de natuur door

Als je dan gaat wandelen, kun je dit goede voornemen gelijk in de praktijk brengen. De Nederlandse natuur is overal en alle seizoenen prachtig. Daarvan genieten tijdens een mooie rondwandeling is voor ons de grootste winst van dit bizarre jaar geweest.

Ook nu we ons moeten houden aan de coronamaatregelen, zijn er nog genoeg mooie wandelingen te maken. We hebben een handig overzicht voor je opgesteld van coronaproof wandelingen in diverse regio’s.

Iets nieuws uitproberen als goed voornemen

Probeer eens iets nieuws op vakantie

Natuurlijk, het voelt vertrouwd om terug te komen op je vakantieadres waar je al jaren komt. Maar doe het volgend jaar eens anders. Verzin een nieuwe bestemming voor je vakantie. Of maak een mooie roadtrip in plaats van drie weken op hetzelfde adres. Zo zie je nog meer van je vakantieland. Wij weten zeker dat je dan ook nog meer geniet.

Maak bijvoorbeeld een bucketlist van dingen die je wilt zien of doen als je op vakantie bent. Niets leuker is het om er weer een te kunnen afvinken. Om het je makkelijk te maken, geven we al wat suggesties voor je reis bucketlist.

Milieubewuster reizen als goed voornemen

Ga meer milieubewust reizen

Veel bestemmingen kun je uitstekend bereiken met de trein. En voor veel bestemmingen binnen Europa gaat dat ongeveer net zo snel als met het vliegtuig. Het kan daarnaast ook nog eens goedkoper zijn. Want de kosten van een transfer vanaf het vliegveld naar het centrum zijn in veel Europese steden best hoog.

Maar het allerbelangrijkste voordeel is dat je de CO2-uitstoot van je trip verkleint. En dat is misschien wel de beste reden om na te denken hoe je de vakantiebestemming wilt bereiken. Daarnaast hebben we dit jaar ervaren dat een vakantie in eigen land heel bijzonder kan zijn. Door te kiezen voor een bestemming in eigen land, ben je zeker milieubewust aan het reizen.

Meer korte reizen en stedentrips maken als goed voornemen

Maak meer korte reizen en stedentrips

Er is ooit een onderzoek geweest, waaruit blijkt dat we gelukkiger worden van diverse korte vakanties dan van één lange vakantie per jaar. We kunnen ons daar wel iets bij voorstellen: je doet verschillende keren onverwachte ervaringen op. En voor je het weet mag je alweer beginnen aan de volgende leuke stedentrip.

Met diverse korte vakanties kun je zorgen voor een mooie spreiding. Je kunt hierbij de drukke en warme zomermaanden benutten voor een leuk weekend naar bijvoorbeeld Scandinavië. En in september ga je lekker genieten in een land aan de Middellandse Zee. Succes verzekerd!

Bij lokale ondernemers boeken als goed voornemen

Boek bij lokale ondernemers

Kleinschaligheid en authenticiteit, daar houden we van op vakantie. We boeken liever een intiem familiehotel dan een kamer bij een grote keten. Helemaal een unieke ervaring is het boeken van een homestay bij een lokale familie. Dan eet en overnacht je bij mensen thuis. Een betere manier om in contact te komen met de bevolking is er niet.

Door te eten in kleine lokale restaurants en te overnachten bij familiepensions, stimuleer je de lokale bevolking op sympathieke wijze. De aandacht en liefde die je hierbij terug ontvangt, is al een fantastische reiservaring op zich. Wil je dit ook eens proberen? Kijk dan eens op de website van local hero travel.

je foto's gelijk bij terugkomst ordenen als goed voornemen

Orden je foto’s gelijk bij terugkomst

Prachtig hoor, al die vele vakantiefoto’s. Vaak staan ze op je laptop en kijk je er nog zelden naar. Dat is toch eeuwig zonde! Besteed daarom gelijk wat tijd aan het ordenen van je foto’s. Hierna is het geweldig leuk om een mooi fotoalbum te maken van je vakantie. Je hebt dan echt een tastbare herinnering aan je reis. Daarnaast toont dat veel leuker aan je familie of vrienden. Je gaat immers niet zo snel met elkaar achter de computer of tablet zitten. In onze blog over foto’s ordenen, bewerken en opslaan vertellen we je er nog veel meer over.

op vakantie een kookcursus volgen als goed voornemen

Boek een kookworkshop op vakantie

Op reis kun je de lekkerste lokale gerechten eten. Nog leuker is het om die zelf te leren maken. Door het volgen van een kookworkshop op vakantie sla je twee vliegen in één klap. Je kunt thuis de vakantie nog eens culinair herbeleven. En je ontmoet bij de kookworkshop de lokale bevolking. Een unieke ervaring om in contact te komen.

Welke reisvoornemens voor 2021 heb je zelf?

Misschien heb je zelf wel heel andere reisvoornemens voor 2021. We zijn heel benieuwd! Als je een suggestie wilt delen, kun je een mail sturen naar info@grijsopreis.nl. Wij zullen de leukste suggesties zeker toevoegen aan dit overzicht. Zodat je ook anderen kunt inspireren met leuke ideeën.

Gelukkig 2021!