GGD’s registreren coronavaccinatie in het vaccinatieboekje

GGD’s registreren coronavaccinatie in het vaccinatieboekje

Home » Nieuwsberichten » GGD’s registreren coronavaccinatie in het vaccinatieboekje

Goed nieuws over de registratie van de coronavaccinatie: alle GGD’s zullen vanaf maandag 7 juni aanstaande de coronaprik registreren in het gele boekje. Eindelijk komt er duidelijkheid en uniformiteit.  Sommige GGD’s deden dat al, andere weigerden het stempel te zetten in het gele boekje. Ook Minister De Jonge was geen voorstander van de registratie in het gele boekje.  Maar op donderdag 3 juni heeft de koepelorganisatie van de GGD’s bekendgemaakt dat het nu dus in alle regio’s in Nederland mogelijk wordt.

Het coronapaspoort is op dit moment nog niet ingevoerd. Daarom is het belangrijk dat de registratie ook via het gele boekje mogelijk is. Het gele boekje is een officieel systeem om vaccinaties te registreren van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Er worden al jarenlang reisvaccinaties in vastgelegd. Inentingen tegen hepatitis, gele koorts DTP en Rabiës staan altijd al in het gele boekje. Vanaf volgende week dus ook de coronavaccinatie. In veel landen in Europa en daarbuiten wordt het gele boekje erkend als internationaal vaccinatiebewijs.

Neem dus je gele boekje mee als je aan de beurt bent voor je coronavaccinatie. Je zult zelf actief moeten vragen om een registratie en stempel in het boekje. De GGD’s doen de registratie alleen op verzoek van de geprikte.

 

Coronaprik in het gele boekje