De prachtige watervallen bij Luang Prabang

De prachtige watervallen bij Luang Prabang

Home » Laos » De prachtige watervallen bij Luang Prabang

Mooie watervallen bij Luang Prabang

In de omgeving van Luang Prabang kun je diverse watervallen vinden, sommige klein en in het droge seizoen bijna niet meer actief, andere groot waarbij het water het hele jaar door stroomt. WIj zijn met de scooter naar de “Tat Kuang Si” watervallen geweest, ongeveer 30 kilometer ten zuidwesten van Luang Prabang. De route er naartoe gaat over redelijk goede, verharde wegen. Er kan alleen wel af en toe een kuil in de weg voorkomen. Onderweg passeer je wat kleine dorpjes, een olifanten verzorgingscentrum en vlak voor de de waterval is een vlinderpark met een mooie tuin. Bij de ingang van de watervallen zijn heel veel eettentjes te vinden en souvenirshops.

De watervallen bij Luang Prabang.

Tat Kuang Si watervallen

Direct na de ingang is een opvangcentrum voor beren. Deze beren zijn ooit bevrijd van dierenhandelaren die de organen wilden gebruiken voor het maken van medicijnen. De beren hebben hier een goed leven, maar kunnen niet meer de vrije natuur in. Via diverse paden kun je naar hoger gelegen punten lopen. Er zijn gemakkelijke paden bij en ook wat steilere, die als het geregend heeft flink glad kunnen zijn. Op de diverse terrassen is er gelegenheid om te zwemmen in de turquoise gekleurde natuurlijke baden, omringd door grote bomen en met een prachtig uitzicht over de watervallen. Als je helemaal boven bent, wat een aardige wandeling is, kun je nog een route volgen die leidt naar de bron van de watervallen. De natuur is prachtig hier en het water stroomt met donderend geraas naar beneden.

Beer in opvangcentrum bij watervallen van luang prabang.

Picknick bij de watervallen

Veel Laotianen komen hier om op diverse plekken bij de waterval te picknicken. Zeker in het weekend kan het daarom druk zijn met dagjesmensen. Het is een leuke dagtocht vanuit Luang Prabang! We hebben ook mensen gesproken die het op de fiets hebben gedaan. Dat is niet aan te raden. De weg is eigenlijk 30 kilometer licht stijgend en is daarom afmattend. Met de hoge temperaturen wordt het dan zelfs onaangenaam om zo naar de watervallen te fietsen. Als je geen zin hebt om een scooter te huren, kun je ook via de tuk-tuk gaan (iedere tuk-tuk driver in Luang Prabang spreekt je aan met  “To the waterfalls?” om je daarheen te vervoeren), of met een georganiseerde busreis.

Bij de watervallen kan men zwemmen.