De Tafelberg beklimmen

De Tafelberg beklimmen

Home » Zuid-Afrika » De Tafelberg beklimmen
Noem je Kaapstad dan denken de meeste mensen meteen aan de 260 miljoen jaar oude Tafelberg. Niet voor niets, want deze ruim 1000 meter hoog boven de stad uittorende berg is als icoon van de stad ook één van de nieuwe zeven wonderen van de natuur. Doe je Kaapstad aan dan mag je daar, vinden wij, niet eerder weg voordat je het waanzinnig uitzicht op de top van de berg hebt meegemaakt.
tafelberg in Kaapstad, Zuid-Afrika

Verschillende manieren om de Tafelberg te beklimmen

Er zijn vele manieren om op de top te komen. De makkelijkste is met de kabelbaan. In ongeveer vijf prachtige minuten ben je boven. Weet wel dat het weer snel kan omslaan op de berg en dat je bij slecht weer dan niet met de kabelbaan weer terug kunt! Als je de kabelbaan neemt en je wilt ook nog naar Robbeneiland, koop dan voor de meeste korting de Online City Pass waarmee je ook met de “hop on hop off”-bus mag toeren.

Voor de actievelingen onder ons zijn er vele wandelingen om de berg te trotseren. We pikken er twee uit. De route die voor nagenoeg iedereen te doen is, is de best wel steile ‘Platteklip Gorge’ die bij het kabelbaanstation begint. Ben je een ervaren wandelaar dan kun je in anderhalf uur boven zijn, zo niet reken dan op twee uur. Voor de iets meer ervaren wandelaar is er de ‘Skeleton Gorge’ die bij de botanische tuin van Kirstenbosch begint. Het is een prachtige route door bossen, en langs beken en watervallen. Je wordt getrakteerd op spectaculaire uitzichten. In circa drie uur kun je boven zijn.

Tafelberg, Kaapstad, Zuid-Afrika

Enkele tips om de Tafelberg te beklimmen

Het beklimmen van de Tafelberg is niet geheel zonder risico. Enkele tips die we je mee willen geven om de risico’s te beperken zijn:

  • Houd je aan de route en neem een kaart van het gebied mee. Vertrouw daarbij geen vreemden die je willen helpen bij het volgen van de ‘juiste’ route
  • Bescherm je goed tegen de zon en neem voldoende drinkwater mee
  • Ga nooit alleen de berg op
  • Voer geen dieren
Tafelberg