De regio Kampot en Kep National Park

De regio Kampot en Kep National Park

Home » Cambodja » De regio Kampot en Kep National Park

Kampot is een lekker slaperig plaatsje aan de rivier. Het is hier goed toeven. Maar er is ook genoeg te doen. Voor de actievelingen zijn er voldoende mogelijkheden, wil je genieten van de mooie natuur en het achterland, dan biedt de regio ook zeker veel moois.

Verlichte brug over rivier in Kampot.

Zoutwinningsvelden

Wij hebben een dag een fiets gehuurd en zijn gaan fietsen over de zoutwinningsvelden in de buurt. Dat doen niet veel toeristen, maar is zeker aan te bevelen. Je komt langs hele kleine dorpjes waar de bevolking je enthousiast begroet. Met een van hen, een tanige man van bijna 70 hebben we een tijd gepraat onder het genot van een kopje thee. Hij vertelde boeiende verhalen (hij sprak Frans, zoals veel Cambodjanen) ook over zijn tijd onder Pol Pot. Hij had het heel zwaar gehad, zelfs nog even gevangen gezeten, maar is op tijd bevrijd en kan het nog navertellen. Ook zie je pepervelden, waar Kampot vroeger wereldberoemd om was. Pol Pot vond dat alle peperplantages moesten wijken voor rijstvelden. Nu komen ze langzaam weer terug in Kampot.

Vrouw met kinderen werken op land in regio Kampot.

Kep National Park

Wat ook zeker de moeite waard is om te doen is een bezoek aan het Kep National Park. Met de huurscooter rijd je in een half uurtje naar badplaats Kep, beroemd om zijn heerlijke vis, en kom je bij de ingang van het park. Bij het Led Zeppelin café hebben ze een kaartje met wandelroutes door het gebied. Je kunt een rondje lopen langs het park, of de paden pakken die je echt het bos inleiden. Onderweg kom je een aantal monumenten, waaronder een Boeddhabeeld en een nonnenklooster. Ook kun je de “stairway to heaven” nemen.

Eenvoudig huisje tussen palmbomen in regio Kampot.

Andere suggesties

Om lekker te relaxen kun je met de scooter naar de “Green House” rijden Dit is een prachtige plek aan de rivier waar je een bungalow kunt huren. Maar ook passanten die alleen wat komen drinken kunnen op de steiger lekker in de zon liggen en het water in springen of dobberen op een grote rubber binnenband. Een heerlijke plek om de zonsondergang te zien, te eten en weer terug te keren naar Kampot. Tenzij je een bungalow hebt gehuurd en op deze prachtplek kunt overnachten.

Zonsondergang bij rivier in de regio Kampot

Een andere manier om de zonsondergang te zien, is een sunset cruise boeken. Vaak kun je eten aan boord. Ook leg je op plekken aan waar je veel vuurvliegjes kunt zien. In het volledige donker zie je dan ineens duizenden lichtjes verschijnen. Een bijzonder gezicht.

Wil je een prachtig hotel boeken in Kampot, reserveer dan een kamer in het geweldige Rikitikitavi hotel, mooi gelegen aan de rivier. De kamers zijn met smaak ingericht en het ontbreekt je aan niets. Ook in het restaurant van het hotel kun je heerlijk eten en ondertussen genieten van de zonsondergang. Het hotel is eigendom van een Nederlandse vrouw en zij heeft er echt iets bijzonders van gemaakt. Helaas was het vol toen wij in Kampot waren, dus we hebben er alleen kunnen eten, wat ook een belevenis was.

Accommodatie

In Kampot zijn vele pensionnetjes en hotels te vinden.