De oude stad van Quito ontdekken

De oude stad van Quito ontdekken

Home » Ecuador » De oude stad van Quito ontdekken

Het oude centrum van Quito laat je de koloniale tijd van de stad herbeleven. Mooie straatjes met kasseien, goed gerestaureerde koloniale bouwwerken, veel straatverkopers die hun handelswaar proberen te slijten en leuke pleinen, maken de oude stad een belevenis op zich. Een hele goede manier om een beetje gevoel te krijgen voor de ligging van de belangrijkste bezienswaardigheden, is het meedoen aan een “free walking tour”. Een lokale gids, vaak een student die goed Engels spreekt, neemt je mee voor een wandeling langs de belangrijkste attracties. Onderweg vertelt deze veel over de geschiedenis en bewoners van de stad. En natuurlijk wijst deze je op details die je anders over het hoofd zag. Na afloop geef je de gids een fooi. Daarna kun je op eigen gelegenheid Quito veel beter bezoeken.

Er zijn diverse aanbieders van free walking tours. Vaak hebben ze jou al eerder aangesproken  dan dat je hen opmerkt bij een van de pleinen, gekleed in hun gekleurde hesjes.

Het centrale plein van Quito.

Hoogtepunten

De hoogtepunten liggen allemaal redelijk dicht bij elkaar. Als je grofweg het gebied tussen de drie Plazas (Plaza Grande, Plaza Santo Domingo en Plaza San Francisco) doorkruist, zie je de belangrijkste gebouwen. Ons spraken heel erg aan de Iglesia de la Compania de Jesus en Iglesia y Monasterio de San Francisco. Maar ook de andere, circa 30 bezienswaardigheden van Quito zijn absoluut de moeite waard.

La Ronda is een mooie straat in Quito
De straat “La Ronda”, net iets ten zuiden van Plaza Domingo is ook zeker een bezoek waard. Deze volledig gerestaureerde nauwe straat met kasseien heeft heel veel mooie gebouwen. Het is nu een belangrijk gebied om te winkelen met leuke boetiekjes, te borrelen of te dineren. In de middag is het een rustig straatje en kan het zijn dat je bijna geen andere mensen treft. In de avond, zeker in het weekend, komt te straat tot leven en is het er druk. Veel muzikanten spelen er en de bars en restaurants lopen vol. Het is zeker de moeite waard om hier een keer te gaan eten in een van de leuke restaurantjes. Laat het restaurant een taxi bestellen als je teruggaat naar je hotel in de avond is in de oude stad van Quito de kans op berovingen of zakkenrollen groot.
Fruitverkoopster in Ecuador

Accommodatie in Quito

In Quito is er zeer veel accommodatie te vinden. Je vindt er met name veel appartementen, hotels en guest houses.