De citadel van Hue

De citadel van Hue

Home » Vietnam » De citadel van Hue

De stad Hue wordt door de Perfume River in tweeën gedeeld. Ten oosten van de rivier vind je de Citadel van Hue, de voormalige vesting. Begin 1800 heeft men een 10 km  lange muur gebouwd van 2 meter dik gebouwd, omgeven door een gracht. Binnen de citadel ligt de “Imperial Enclosure”. Dit was ooit de vesting van de vroegere Vietnamese Koningen. Om de citadel te bezoeken, is een ticket nodig. Als je ook de Koninklijke graftombes buiten de stad wilt zien, wat we je zeker aanraden, kun je het beste een combinatieticket kopen.

De Citadel is tijdens de onafhankelijkheidsoorlog met Frankrijk en tijdens de Vietnamoorlog flink gebombardeerd. Er is nu nog maar een fractie over van het oorspronkelijk aantal gebouwen. De restauratie is nog steeds aan de gang, maar verloopt heel traag en van vele gebouwen is alleen een ruïne over. Zo is er maar weinig over van de Verboden Stad, het gedeelte dat alleen voor de Koning toegankelijk was. Toch is een bezoek aan de Citadel echt een aanrader. De gebouwen die je wel kunt bezoeken zijn prachtig gedecoreerd en de rode kleuren van de deuren en de vele pilaren geven een mooi licht. De To Mieu tempel is prachtig gerestaureerd. Hier kun je alle Koningen zien.

In de omgeving van Hue kun je een aantal Koninklijke tombes bezoeken. Dit is zeker de moeite waard. Vaak kun je een boottocht organiseren over de Perfume River, waar je belangrijkste Tombes aandoet. Ook bezoek je dan de prachtige Thien Mu Pagode. Deze ligt op een heuveltje en biedt een fraai uitzicht over de rivier en de omgeving.

Gracht in Hue

Hotels in Hue

Hue is een gezellige stad met langs de rivier vele leuke eettentjes en restaurants. Ook is er bij de omgeving van de brug iedere avond een kleurrijke markt. We hadden oorspronkelijk een kamer geboekt in het Jade Hotel in Hue. Doordat we per ongeluk een verkeerde datum hadden opgegeven, was er eerst geen plaats. We werden daarom overgeplaatst naar het Holiday Diamond hotel. Beide hotels kunnen we je aanraden!

Hue