De Mauao bij Tauranga

De Mauao bij Tauranga

Home » Nieuw-Zeeland » De Mauao bij Tauranga

Tauranga aan de Bay of Plenty

Op een krap uur rijden van Rotorua ligt Tauranga, de grootste stad van de Bay of Plenty en een van de snelst groeiende steden van Nieuw-Zeeland. De stad leent zich prima voor een dagtrip, al is het alleen al vanwege de vele watersportmogelijkheden in de baai en de directe nabijheid van de badplaats Mount Maunganui. Je zou verwachten dat de badplaats haar naam ontleent aan de 232 meter hoge, oude vulkaan aan het uiteinde van het schiereiland. De heuvel, die door de plaatselijke bevolking ook wel ‘the Mount’ wordt genoemd, heet echter Mauao.

Mooi uitzicht vanaf de berg op de zee bij Tauranga, Nieuw-Zeeland.

De gezellige badplaats Mount Maunganui

We kwamen eigenlijk per toeval uit in Mount Maunganui. De bedoeling was om even naar de kust te rijden in de hoop White Island, de bekendste vulkaan van Nieuw-Zeeland, te kunnen zien liggen. De vulkaan hebben we inderdaad gezien, maar wat we veel interessanter vonden was het dorpje. Dit bleek een populaire vakantiebestemming te zijn. Ook de heuvel die je er kunt beklimmen is de moeite waard. In de relaxte badplaats stonden vroeger woningen van de Māori. Nu zijn er slechts resten daarvan nog te zien. Er zijn veel activiteiten te doen en er zijn warme zoutwaterbronnen. Ook staat de baai waar het dorp aan ligt, bekend als een ideale surflocatie. Hier worden elk jaar de nationale kampioenschappen surfen gehouden.

de kust en het strand bij Tauranga, Nieuw-Zeeland.

Beklimming van de Mauao

Er zijn meerdere wandelroutes die je kunt volgen om de Mauao te beklimmen, de een wat makkelijker dan de ander. Het is er een komen en gaan van actieve wandelaars, jong en oud. Op de top word je vervolgens getrakteerd op een waanzinnig mooi 360 graden uitzicht op de zee en de baai. Hierna kun je ervoor kiezen om een andere route terug te nemen naar het gezellige dorpje om daar te genieten van een welverdiend drankje op een van de vele terrassen.

zicht op baai en haven bij Tauranga, Nieuw-Zeeland.

Accommodatie in Tauranga

Alhoewel wij zelf verbleven in het redelijk nabijgelegen Rotorua, kun je ook in Tauranga voor een overnachting uitstekend terecht bij een van de vele bed and breakfasts, appartementen of motels.

hardloper op stijgend pad bij Tauranga, Nieuw-Zeeland.