Een 4×4 expeditie door het prachtige Madagaskar

Een 4×4 expeditie door het prachtige Madagaskar

Home » Madagaskar » Een 4×4 expeditie door het prachtige Madagaskar

Advertorial

Beleef een droomreis met een avontuurlijke 4×4 expeditie door het fascinerende Madagaskar met Outland Madagascar. Geniet van de unieke flora en fauna op dit “achtste continent” en maak kennis met de hartverwarmende lokale bevolking. De beste manier om Madagaskar écht te leren kennen, is met een off-road expeditie. Hiermee zijn plekken bereikbaar voor je waar de gewone toerist niet komt. Unieke herinneringen zijn verzekerd op deze avontuurlijke tochten.

Landschap van Madagaskar

Waarom een 4×4 expeditie door Madagaskar

Madagaskar kent niet veel verharde wegen. Wil je de meest unieke en fascinerende plekken van het land bezoeken, dan is een 4×4 expeditie de enige mogelijkheid. Met onze lokale chauffeurs, die de omgeving op hun duimpje kennen, kom je in gebieden waar toeristen niet komen. Zo kun je optimaal genieten van het landschap, de flora en fauna en niet in de laatste plaats de vriendelijke bevolking. Deze video laat zien hoe bijzonder deze belevenis is.

Als de omstandigheden het toelaten en jij het wilt, mag je delen van de route zelf rijden. Dat maakt de belevenis nog veel intenser! Een 4×4 expeditie door Madagaskar wordt zo een reis om nooit meer te vergeten. De speciaal uitgeruste auto’s zorgen voor voldoende comfort op de route. En je overnacht op unieke plekken in nette hotels.

Oversteek met de auto van een rivier

De verschillende routes door Madagaskar

Outland Madagascar biedt verschillende routes aan door Madagaskar. Iedere expeditie is uniek en stelt je in de gelegenheid optimaal te genieten van de schoonheid van het land.

De RN 5, de meest uitdagende weg van Madagaskar

De RN5 is de meest uitdagende weg van Madagaskar. Als je durft – en het verantwoord is – mag je zelf rijden. Maar als bijrijder genieten van deze prachtige tocht is natuurlijk ook een goede keuze. Je ontdekt tijdens deze tocht de Oostkust van Madagaskar. Geniet tijdens deze tocht van steile rotsen, rode modder en mooie stranden met helderwit zand. Je passeert kleine dorpjes waar je nieuwsgierig bekeken wordt omdat er nauwelijks toeristen komen. Dit is het beste 4×4 avontuur dat het land te bieden heeft…Hou je van avontuur en uitdaging? Dan is de RN5 echt iets voor jou! Meer informatie over deze expeditie.

Baobabs in Madagaskar

Een tocht over de RN 8, langs de Avenue de Baobabs

Deze mooie expeditie in het westen van Madagaskar gaat over de off-road paden en brengt je absoluut naar een paar hoogtepunten. Deze reis duurt 8 dagen. Je geniet bij een zonsopgang en ondergang van de machtige Avenue de Baobabs. Je klimt door de spectaculaire Tsingy de Bemaraha met zijn scherpe donkergrijze punten. Je maakt een kanotocht naar de grotten over de Manombolo rivier. En ten slotte spot je in het Kirindy Nationaal Park zeldzame dieren zoals bijvoorbeeld de fosa, 8 verschillende soorten lemuren en de reuzenrat. Unieke belevingen staan centraal in deze buitengewone reis. Meer informatie over deze expeditie.

 

Meisje in Madagaskar

Expeditie over de RN 9, een aaneenschakeling van hoogtepunten

Tijdens deze expeditie leer je Madagaskar van vele kanten kennen. Zo maak je een tweedaagse tocht over de Tsiribihina rivier en je kampeert ‘s nachts aan de oever. Daarnaast relax je aan zee en bedwing je in je 4×4 lastige off-road paden. Op spectaculaire wijze steek je rivieren over. In het prachtige en unieke Tsingy Bemaraha wandel en klim je langs scherpe rotspunten. Je rijdt over de meest beroemde Avenue de Baobabs richting het zuiden waar je nog meer uitzonderlijke baobabs tegen komt. Om de reis compleet te maken, bezoek je natuurlijk ook het prachtige Isalo gebergte. Onderweg krijg je een goed beeld van hoe de mensen leven in afgelegen gebieden en natuurlijk probeer je zoveel mogelijk dieren te zien die zo bijzonder zijn op dit eiland. Alle informatie over deze expeditie.

Jeep safari in Madagaskar

De RN 12a, een expeditie door het grote en extreme zuiden

Deze expeditie van 22 dagen is erg avontuurlijk en misschien wel een van de meest bijzondere van je leven. Dit omdat dit het perfecte recept is voor als je dit unieke gebied off-road wilt ontdekken en grote vrijheid wilt ervaren, de sublieme en zeldzame natuur wilt bewonderen en waar je langs de mooiste surfplekken van Madagaskar reist.

Je bezoekt een grote aaneenschakeling van uitzonderlijke plekken. Zo kom je op het zuidelijkste punt van Madagaskar. Hier bij Cape Saint Marie zie je een van de grootste populaties schildpadden ter wereld. Het is een plek waar bijna niemand komt. Deze expeditie vormt de ideale setting voor een onvergetelijke reis! Een reis voor wie iets bijzonders zoekt en actief wil reizen. Lees verder over deze expeditie.

Ringstaartmaki in meditatie

Waarom Outland Madagascar

Gertruud van Ettinger is de oprichtster van Outland Madagascar. In 2003 vestigde zij zich op Madagaskar. Van origine als regisseuse en documentairemaakster maar tegenwoordig ook als bevlogen reisleidster heeft zij alle uithoeken van Madagaskar leren kennen en veel ervaring opgedaan met het werken met de lokale bevolking. Onze pluspunten zijn:

  • Nederlandstalige reisbegeleiding op iedere expeditie.
  • Lokale chauffeurs (Engels- en Franssprekend) die het gebied op hun duimpje kennen.
  • Kleine groepen van maximaal 8 personen. Per auto slechts twee gasten.
  • Unieke en uitdagende routes om de meest bijzondere plekken van Madagaskar te zien.
  • Speciaal uitgeruste 4×4 auto’s met voldoende comfort.
  • Goede overnachtingsplekken in hotels.
  • Je krijgt de unieke kans om het “echte” Madagaskar te zien.
  • Self-drive is mogelijk onder begeleiding van de chauffeur/gids.
  • Maatwerkexpedities op individuele basis zijn ook mogelijk.
Kinderen in Madagaskar

Voor wie is een 4×4 expeditie door Madagaskar geschikt?

Deze expedities zijn voor jong en oud geschikt, mits je van avontuur houdt en flexibel bent ingesteld. De routes komen soms door gebieden waar de weg slecht is. Daarnaast kunnen lokale omstandigheden ervoor zorgen dat we onze route moeten wijzigen. Over het algemeen overnachten we in comfortabele hotels. Op sommige verafgelegen trajecten zijn het eenvoudige, maar schone hotelletjes. Gevaarlijk worden de routes nergens. En: onze chauffeurs kennen het gebied goed en weten uitstekend om te gaan met de omstandigheden. Een ding is zeker: na afloop zul je beamen dat je je meest unieke reiservaring ooit hebt opgedaan! De positieve recensies van deelnemers aan onze tours bevestigen dit helemaal. Voor een bijzondere en onvergetelijke reis door Madagaskar ben je bij Outland Madagascar aan het juiste adres!

Bergachtig landschap in Madagaskar