Wandelen op Kauai

Wandelen op Kauai

Home » Wandeltochten op Hawaii » Wandelen op Kauai

Kauai, dat ook wel het ‘Garden Isle’ heet, is het vierde grootste eiland van de Hawaii-eilanden. De hoogste berg is de Kawaikini, die bijna 1600 meter boven zeeniveau uit torent. Een van de natste plekken ter wereld bevindt zich op het eiland, namelijk net ten oosten van de 1593 meter hoge berg Waiʻaleʻale. Door de regenval heeft het eiland vele prachtige diepe, groene valleien. Maar laat je door de hoge vochtigheid niet afschrikken om het eiland te bezoeken. Toen wij er waren in de maand mei hebben we wel wat regen gehad maar voornamelijk zon. En wij vonden het eiland één van de mooiste eilanden, zoniet het mooiste eiland van Hawaii!

Kauai, Hawaii

Kauai is met name bekend om de natuur, de prachtige (botanische) tuinen en natuurparken, en de waanzinnig mooie, ruige Na Pali-kust die je zowel vanaf het water met een boot (wat wij gedaan hebben) als wandelend kunt bewonderen. Leuk detail: delen van Kauai werden gebruikt in de films Jurassic Park en Jurassic World, alsook in de vierde Pirates of the Caribbean-film Pirates, namelijk On Stranger Tides.

Regenbui op Kauai, Hawaii

Voor ons duikers is met name een bezoek aan het nabijgelegen eiland Ni’ihau zeer de moeite waard. Je mag niet op het eiland zelf komen omdat dit privé-eigendom is van de familie Robinson. Wel hebben enkele duikcentra op Kauai een licentie om in de wateren rondom het kleine eiland te duiken. Je hebt hier veel haaien en dolfijnen, maar voor ons was de ontmoeting met enkele Hawaiiaanse monniksrobben het meest bijzonder.

Waar het ons in eerste instantie om te doen was toen wij vanuit O’ahu naar Kauai vlogen was om er te wandelen in de prachtige natuur. Hieronder in vogelvlucht enkele van de meest geweldige wandelingen.

Uitzicht op Kauai, Hawaii

Airplane hike

Voor het meest spectaculaire uitzicht op de Napali-kust en de Kalalau Valley doe je de Airplane hike van circa 1,5 kilometer lengte. Na 45 minuten ben je al op de top waar je een afgrond hebt van een kilometer. Bijzonder steil en daarmee voor mensen met hoogtevrees niet heel erg handig. Terugweg gaat over hetzelfde pad.

Waterval op Kauai, Hawaii

Kalalau trail

Dit is de meest bekende wandeltocht van Hawaii. De meeste mensen doen slechts 3 kilometer heen en 3 kilometer terug om enkele nabijgelegen watervallen te bekijken. Sommige mensen maken er een driedaagse tocht van waarbij ze op het strand van Napali kamperen. Hier heb je wel een vergunning voor nodig. Op de tweede dag kun je dan de vallei en de omgeving verkennen. Op de derde dag via dezelfde weg weer terug. In totaal is de tocht iets van 22 kilometer enkele reis. Op sommige plekken is het vrij steil.

Awa’awapuhi trail

Net als bij de Airplane hike voert deze wandeling naar een waanzinnig uitzicht op Napali-kust. Toch is de wandeling anders. Je loopt 1,5 uur naar beneden (en later weer omhoog!) terwijl je bijna niets spectaculairs ziet. De beloning echter, is waanzinnig! De Airplane hike is makkelijker en je hebt steeds uitzicht. Toch is de Awa’awapuhi trail bijzonder de moeite waard!

Canyon trail naar de Waipo’o falls

Prachtige wandeling van 2 à 3 uur bovenlangs de Waimea Canyon. Er zijn meer wandelingen die je in deze omgeving kunt maken maar dit is de meest eenvoudige.

Weeping Wall/Blue Hole

Een van de mooiste wandelingen van Hawaii door een van de natste plekken op aarde. De wandeling die een hele dag in beslag neemt voert om die reden vaak door het rivierwater plaats. In principe kan je hem zonder gids lopen maar dan duurt het wel (nog) langer. De highlights zijn de vele watervallen en de prachtige natuur. Afhankelijk van het seizoen kan de wandeling behoorlijk zwaar zijn.

Watervallen op Kauai, Hawaii

Accommodatie op Kauai

Op Kauai is er veel accommodatie te vinden, met name vakantiehuizen en appartementen. Je vindt er ook de bekende hotelketens. Wij verbleven eerst in de Wyndham Makai Club in Princeville. We hadden hier een keurig en groot appartement voor een nette prijs. Weet wel dat de appartementen op basis van time sharing eigendom zijn van particulieren, en dat de verkooporganisatie er veel voor zal doen om je te interesseren ook mede-eigenaar te worden. Later verbleven we in het Courtyard by Marriott Kauai op Coconut Beach. Prima maar niet heel erg goedkoop hotel met heerlijke zitzakken bij het zwembad.