Wandelen in het Taman Negara Nationaal Park

Wandelen in het Taman Negara Nationaal Park

Home » Maleisie » Wandelen in het Taman Negara Nationaal Park

Taman Negara is met ongeveer 130 miljoen jaar het oudste tropische regenwoud ter wereld, gelegen op vier uur rijden van Kuala Lumpur. Het gebied van 4343 vierkante kilometer is sinds 1938 een nationaal park. In het regenwoud, dat nog in oorspronkelijke staat verkeert, beleef je dankzij de exotische vogels, apen, vlinders, wilde zwijnen, reptielen, visrijke rivieren, watervallen, enz., de ultieme jungle-ervaring. Naast boottochten kun je er meerdaagse trektochten maken waarbij je bijvoorbeeld in een boomhut overnacht. Een bekende highlight in het Taman Negara park is de ruim 500 meter lange canopy walk op 45 meter hoogte. Omdat er zoveel te zien en te beleven valt moet je zeker drie dagen – zo niet meer – voor bezoek aan het prachtige park uittrekken!

Jongetje ziet zichzelf in spiegel in Taman Negara.

Hoe kom je in Taman Negara?

Vanuit Kuala Lumpur zijn er georganiseerde reizen met touringcar te boeken naar Kuala Tembeling. Je kunt ook de shuttlebus of taxi nemen. Vanuit het dorp Kuala Tembeling, vervolgens, gaan er twee keer per dag longtailboten naar Kuala Tahan, het begin van het park. Ze vertrekken om 09.00u en om 14.00u. De tocht over de river de Tembeling naar de jungle duurt vrij lang maar wordt door velen gezien als één van de hoogtepunten van hun bezoek aan West-Maleisië. Je kunt, als je van plan bent om na je bezoek aan het park naar bijvoorbeeld de Cameron Highlands te gaan, ook met een eigen huurauto naar Kuala Tahan rijden en de prachtige boottocht skippen. Je auto kun je kwijt op een beveiligde parkeerplaats.

Neem tijdens je boottocht in een longtailboot alleen wat handbagage mee. Laat de rest van je bagage achter bij de accommodatie waar je eerder verbleef of bij de aanlegsteiger in Kuala Tembeling. In je handbagage mag zonnebrandcrème, DEET en speciale sokken tegen leeches (bloedzuigers) niet ontbreken. Daarnaast is een zaklantaarn en een poncho geen overbodige luxe, alsook wat droge kleding.

 

Accommodatie

In Kuala Tahan is veel accommodatie te vinden. Het bekendste en mooiste hotel is het Mutiara Taman Negara Resort. De kamers hebben airco wat wel zo fijn is omdat je insecten buiten de deur houdt. Een andere aanbeveling is het prettige Balai Serama Guesthouse. Los van accommodatie is Kuala Tahan ook de plek van waaruit vele wandelingen beginnen, en waar je tochten kunt boeken.

 

Taman Negara