Trage Tochten en Groene Wissels: alle wijzigingen

Trage Tochten en Groene Wissels: alle wijzigingen

Home » Nieuwsberichten » Trage Tochten en Groene Wissels: alle wijzigingen

We wandelen graag. En als we dat doen, willen we iedere keer een verrassende en mooie tocht maken. Daarvoor maken we graag gebruik van zogenaamde Trage Tochten en Groene Wissels. We weten dan zeker dat de route klopt als een zwerende vinger. En dat we de mooiste paden bewandelen. Ze lopen namelijk meestal over rustige wandelpaden, ver weg van de drukte.

Wat zijn Trage Tochten en Groene Wissels?

Trage Tochten zijn wandelingen door natuur, boerenland en stad. Met deze wandelroutes van 5 tot 22 km wandel je zoveel mogelijk over onverharde paden. Je vindt Trage Tochten in alle delen van Nederland.

Groene Wissels zijn rondwandelingen van 10 tot ruim 20 km. Ze beginnen en eindigen bij hetzelfde treinstation of dezelfde bushalte. De wandelingen zijn zo makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en lopen door mooie streken verspreid over Nederland.

In totaal kun je maar liefst ruim 1100 van deze wandelingen vinden. Het zijn altijd fraaie wandelingen met een actuele routebeschrijving, gps-track en topografische kaart ter oriëntatie. De verslagen op onze website van wandelingen zijn vaak gebaseerd op deze wandelingen.

Wijziging in voorwaarden 

Het is je wellicht opgevallen: sinds kort is er wat gewijzigd aan de Trage Tochten en Groene Wissels. Deze wandelroutes vallen vanaf 4 januari 2021 onder het abonnement van Wandelzoekpagina. Vanaf deze datum zijn routebeschrijvingen en gps-tracks van deze wandeltochten daarom niet meer gratis verkrijgbaar.

Wij verwijzen bij onze blogs dus alleen naar de desbetreffende Wandelzoekpagina. Maar we kunnen geen routebeschrijving meer opnemen. Die kun je, net als de gps-track, alleen bij Wandelzoekpagina downloaden.

Abonnement of losse wandeling kopen

Een jaarabonnement op Wandelzoekpagina kost in 2021 € 13,50 per jaar. Dat is een gering bedrag voor de ruim 1100 wandelingen die je dan kunt downloaden. We adviseren je daarom om een abonnement aan te schaffen. De kosten heb je er zo uit. Daarnaast is de beleving van het lopen van zo’n mooie wandeling onbetaalbaar. Wil je alleen een losse wandeling downloaden, dan kost dat € 2,50.

Voor alle duidelijkheid: wij verdienen hier niet aan. Wandelzoekpagina is een onafhankelijke website die eigen keuzes maakt. Dus ook om geld te vragen voor het downloaden van dit soort wandelingen. Overigens biedt Wandelzoekpagina nog veel andere wandelingen met routebeschrijvingen wél gratis aan.