Te Papa Museum

Te Papa Museum

Home » Wellington » Te Papa Museum

In de relaxte stad Wellington in het zuidwesten van het Noordereiland ligt Te Papa Tongarewa, hét nationaal museum van Nieuw-Zeeland. Ondanks het fantastische weer wat we de dag van ons bezoek aan het museum hadden, konden we makkelijk vier uur in het museum verblijven. Eigenlijk vinden we zelfs dat een bezoek aan het museum een absolute must is als je Nieuw-Zeeland bezoekt.

De vele exposities belichten de rijke historie en cultuur, en de prachtige natuur van het land. In zowel het interieur als het exterieur zit veel symboliek. Zo staan de drie stenen bij de ingang voor Moeder Aarde, de oorspronkelijke Maori-bevolking en alle huidige inwoners van Nieuw-Zeeland.

Het Te Papa Museum in Wellington

Waarom is het Te Papa museum zo de moeite waard?

De kracht van het museum zit hem in de aankleding van de exposities. Door moderne, innovatieve en interactieve technologie te combineren met de ouderwetse manier van verhalen vertellen, is het museum bijzonder informatief en entertainend. Daarnaast vonden wij het erg inspirerend. Het museum is rijk aan tijdelijke en langlopende exposities. Ga daarom voor je bezoek aan het museum eerst naar de officiële website voor het laatste nieuws.

Antwoorden op praktische vragen over je bezoek aan het Te Papa Museum

Wat kost de entree?

Je hoeft geen entree te betalen al wordt een vrijwillige bijdrage zeer gewaardeerd. Voor enkele kortlopende exposities moet je bijbetalen. Daarnaast worden er verschillende rondleidingen aangeboden. Deze zijn bijzonder interessant maar ook erg nuttig zijn als je weinig tijd hebt.

Wat zijn de openingstijden van het Te Papa Museum?

Het museum is elke dag van 10.00u tot 18.00u geopend, behalve op eerste kerstdag.

Waar ligt het Te Papa Museum?

Het Te Papa Museum bevindt zich aan Cable Street 55 in het hartje van Wellington vlakbij de Waterfront.

Hoeveel uur moet ik uittrekken voor mijn bezoek aan het museum?

Dit is afhankelijk van welke exposities je sowieso wilt zien. Bekijk anders eerst het overzicht van langlopende en kortdurende exposities. Wij waren er vier uur lang maar hadden nog wel wat langer kunnen blijven. Een tip voor als je meerdere dagen in Wellington verblijft is om twee keer naar het museum te gaan. De eerste keer bekijk je de hoofdexposties en bepaal je welke exposities je op een andere dag nog meer wilt zien.