Te Papa Museum

Te Papa Museum

Home » Nieuw-Zeeland » Te Papa Museum

In de relaxte stad Wellington in het zuidwesten van het Noordereiland ligt Te Papa Tongarewa, hét nationaal museum van Nieuw-Zeeland. Ondanks het fantastische weer wat we de dag van ons bezoek aan het museum hadden, konden we makkelijk vier uur in het museum verblijven. Eigenlijk vinden we zelfs dat een bezoek aan het museum een absolute must is als je Nieuw-Zeeland bezoekt.

De vele exposities belichten de rijke historie en cultuur, en de prachtige natuur van het land. In zowel het interieur als het exterieur zit veel symboliek. Zo staan de drie stenen bij de ingang voor Moeder Aarde, de oorspronkelijke Maori-bevolking en alle huidige inwoners van Nieuw-Zeeland.

Het Te Papa Museum in Wellington

Waarom is het Te Papa museum zo de moeite waard?

De kracht van het museum zit hem in de aankleding van de exposities. Door moderne, innovatieve en interactieve technologie te combineren met de ouderwetse manier van verhalen vertellen, is het museum bijzonder informatief en entertainend. Daarnaast vonden wij het erg inspirerend.

Je hoeft geen entree te betalen al wordt een vrijwillige bijdrage zeer gewaardeerd. Voor enkele exposities moet je bijbetalen.

uitzicht op Wellington en te papa museum, Nieuw-Zeeland.

Het Te Papa museum ligt in de relaxte stad Wellington, in het zuidwesten van het Noordereiland