Steun crowdfundingactie Reisboekwinkel Evenaar

Steun crowdfundingactie Reisboekwinkel Evenaar

Home » Nieuwsberichten » Steun crowdfundingactie Reisboekwinkel Evenaar

Vroeger had ik bij mij in de buurt een reisboekenwinkel. Hele zaterdagmiddagen bracht ik er in door. Met een prachtig reisboek in mijn hand droomde ik weg. Ik zag mezelf van China naar Pakistan trekken, ontdekte hoe mooi Patagonië is en las me in over andere mooie plekken boven en onder de evenaar. Ik deed ideeën op voor reizen die ik zelf wilde maken, kocht boeken en ging op reis. Goed voorbereid en geïnspireerd door de prachtige verhalen en foto’s.

Echte onafhankelijke reisboekwinkels zijn er nauwelijks meer. In Amsterdam is er nog maar één: Evenaar, gevestigd in een prachtig pand op Singel 82 in de binnenstad. Al sinds 1991 is deze reisboekhandel een begrip voor reizigers en avonturiers.

Ambitieuze plannen Evenaar

Sinds kort is Coen Borgman de nieuwe eigenaar van de reisboekhandel. Hij heeft ambitieuze plannen met de winkel. Hij wil de zaak een ontmoetingsplek maken voor reizigers en avonturiers. Daarbij concentreert hij zich op thema’s als duurzaam en bewust reizen. In deze tijden van klimaatverandering is duurzaam reizen, door bijvoorbeeld de trein te pakken, betekenisvol. Maar het is ook belangrijk dat reizigers zich bewust zijn van hun bestemming, de historie, cultuur en normen en waarden. Op die manier levert een reis veel meer plezier op en interactie met en waarde voor de lokale bevolking.

Met die filosofie is grijsopreis.nl het volledig eens. Ook wij onderschrijven het belang van duurzaam reizen, geven informatie over de do’s en don’ts in een bepaald land en bereiden onze lezers voor op de cultuur van de bevolking. Daarom besteden we bij hoge uitzondering aandacht aan de crowdfundingactie die Evenaar is gestart. Met het bedrag dat Evenaar hiermee binnenhaalt, wil Coen Borgman zijn plannen verder gestalte geven. Hiervoor heeft de eigenaar “Republiek Evenaar” gesticht. Met een echte grondwet, een heuse ministersploeg en een officieel staatsburgerschap.

Crowdfundingactie Evenaar

Als je staatsburger wordt van Republiek Evenaar (€ 100), steun je de boekhandel enorm. Maar als inwoner krijg je er ook veel voor terug. Een voucher van € 50, te besteden in de reisboekwinkel, een linnen tas en je kunt meedoen aan referenda. Daarmee bepaal je de koers van Evenaar. Natuurlijk krijg je ook een officieel paspoort van de republiek.

Maar er zijn nog meer mogelijkheden om de reisboekwinkel te steunen. Het volledige overzicht vind je op de crowdfundingpagina van Evenaar.