De vulkaan Sierra Negra op de Galapagos eilanden

De vulkaan Sierra Negra op de Galapagos eilanden

Home » Ecuador » De vulkaan Sierra Negra op de Galapagos eilanden

Vanuit Het plaatsje Puerto Villamil op Isla Isabela, een van de Galapagos eilanden, kun je een hele bijzondere vulkaan bezoeken: de Sierra Negra Volcano. In zo’n 45 minuten rijd je met een auto (kies voor een auto in plaats van een open vrachtwagen, omdat dit gevaarlijk is) naar het beginpunt van de 12 km lange wandeling die in totaal ongeveer 3 uur duurt. De wandeling is lang, maar niet ingewikkeld omdat de beklimmingen en dalingen heel geleidelijk zijn. Tegen een extra vergoeding is het ook mogelijk om paard te rijden.

cactus in ruig landschap op de galapagos eilanden.

Enorme krater

De Sierra Negra Volcano heeft de op één na grootste krater van de wereld (de grootste is de Ngorongoro vulkaan), met een diameter van ongeveer 9,5 km en een diepte van 90 meter. Daarna kun je doorlopen naar Volcan Chico. Deze vulkaan biedt een spectaculair uitzicht over het ongelooflijke maanlandschap. 
De vulkaan is nog steeds actief. De laatste uitbarsting was in 2005. De gids laat je zien hoe je verse lavastromen kunt herkennen die toen uit de krater zijn gekomen. Het schijnt trouwens zo te zijn dat de uitbarstingen van deze vulkaan nooit heftig zijn. Maar toch lijkt het ons beter om hem niet te bezoeken als ie heel actief is.

Kleurrijk landschap bij Sierra Negra op de galapagos eilanden.

Zorg voor comfortabele wandelschoenen en eventueel een regenjas als je de Sierra Negra op de Galapagos eilanden gaat bezoeken. Daarnaast is zonnebrandcrème, water en een hoed aan te raden. Het is wel een aardige afstand die je loopt, maar de inspanning is niet groot. Naast alle prachtige dieren die je op de Galapagos eilanden kunt zien, is deze vulkaan ook zeker de moeite van het bezoeken waard. 

cactus met op achtergrond Sierra Negra op de galapagos eilanden.