Easy Riders: op de motor door Vietnam

Easy Riders: op de motor door Vietnam

Home » Vietnam » Easy Riders: op de motor door Vietnam

In Vietnam kun je prachtige motortochten maken met Easy Rider. Achterop bij een gids trek je door minder toeristische streken. Je bagage gaat achterop de motor. Hier kun je lekker tegenaan leunen tijdens de trip. Er zijn echter heel veel aanbieders onder de naam Easy Rider. Ons viel op dat er grote verschillen waren in prijs, maar ook in veiligheid. Zo droegen wij tijdens de rit standaard beschermende kleding. De andere reizigers die wij onderweg wel eens tegenkwamen, hadden behalve een helm helemaal niets aan bescherming.

Motortocht in Zuid-Vietnam

Van Dalat naar de Mekong delta

Wij hebben een zesdaagse tour gemaakt van Dalat naar de Mekong delta. Hierbij zijn we door delen van Vietnam gereden waar niet veel toeristen komen. In de eerste twee dagen reden we vooral door het gebergte, met prachtige valleien. Later werd het landschap vlakker. Onderweg kwamen we langs hele leuke dorpjes. De koffiebonen en specerijen liggen op de weg te drogen, of we zagen prachtig exotisch fruit dat werd verkocht. Al van verre konden we ruiken dat we weer langs iets lekkers zouden komen. Onderweg stopten we regelmatig om te genieten van het landschap, de dorpjes of om lekker wat te eten onderweg. We merkten dat we een grote bezienswaardigheid waren. We werden onthaald en toegezwaaid alsof we een beroemdheid waren.

 

Motortocht in Zuid-Vietnam

De Mekong delta is een gebied waar heel veel kokosnoten groeien We hebben verschillende fabriekjes gezien waarin van alles werd gemaakt van de kokosnoot, van touwen tot snoepjes. Ook was het prachtig om een boottocht door de jungle te maken in alle vroegte. Een ander hoogtepunt was het bezoek aan de Cu Chi tunnels. Vanuit dit immense tunnelsysteem voerden de Vietcong vooral ‘s nachts verrassingsaanvallen uit op de Amerikanen. In dit complex van drie verdiepingen, waren ziekenhuizen, wapenfabrieken, kleermakerijen gevestigd. De tunnels waren ontzettend goed afgeschermd en nagenoeg onvindbaar voor de Amerikanen. Daarnaast hadden de Vietcong gruwelijke vallen gemaakt van bamboespitsen, waarin menige soldaat een flink trauma heeft opgelopen. Tot slot hebben we een grote floating market bezocht, dit was een groothandelsmarkt waar de handelaren vanuit grote boten hun groente en fruit verkopen aan lokale handelaartjes.

Motortocht in Zuid-Vietnam

Organisatie Easy Riders

Wij hadden de Easy Rider Tour geboekt bij Mr. Vu’s Dalat Road Rider in Dalat. Hij is ook de eigenaar van het hotel Chili Villa & Bungalow, een mooi hotel aan de rand van Dalat. Er zijn dus ook veel andere aanbieders die onder de naam Easy Rider tours organiseren. Check vooraf wel de kwaliteit van die partij op bijvoorbeeld Tripadvisor. Let daarbij ook op of men goede gidsen/chauffeurs heeft die ook goed Engels spreken. Ons routeschema is ook te vinden op de volgende Nederlandstalige website van de organisatie van Easy Riders. 

Motortocht in Zuid-Vietnam