Selecteer een pagina

Boeken ter inspiratie voor een sabbatical

Home » Inspiratie opdoen » Boeken ter inspiratie voor een sabbatical

Boeken ter inspiratie voor een sabbatical

Als je zelf twijfelt of het nemen van een sabbatical, een lange periode verlof om te reizen, een goede stap is in je leven, kunnen de volgende boeken je wellicht helpen die twijfel weg te nemen en je droom te realiseren:

Wat bezielt een wereldreiziger, wat moet je ervoor laten, en is het wel leuk met al die ontberingen? Op deze en vele andere vragen geeft deze gids je een antwoord. Ontdek de vele facetten van het reizen in de talrijke verhalen van ervaren wereldreizigers.

Steeds meer mensen praten erover; steeds meer mensen doen het. Ze nemen een sabbatical. Daarmee ondernemen ze een dubbele ontdekkingsreis. Naar de wereld en naar zichzelf. Omdat ze eindelijk doen wat ze al zolang hadden willen doen, en waar ze maar niet aan toekwamen.

Alain Grootaers en Jakobien Huisman maakten hun droom waar en trokken samen met hun negenjarige dochter Julia een jaar door Azië. Zonder plan, zonder vaste reisroute. Onvergetelijke verhalen, geïllustreerd met prachtige foto’s en doorspekt met handige tips.

Hoewel de roman De reis een fictief verhaal beschrijft met volledig verzonnen personages, heeft de auteur zich bij het schrijven wel voor een gedeelte laten inspireren door haar persoonlijke reiservaringen.

Velen dromen van zo’n sabbatical, maar weinigen maken er gebruik van. Hoe moet het verder met je carrière? De auteurs beschrijven het proces van onthaasten via een reis van drie maanden door Australië en geven tips voor het organiseren van een sabbatical.

Daarnaast is Dick van Voorthuizen, een van de initiatiefnemers van deze reisblog, ook bezig met een boek over een sabbatical. Hij heeft in 2017 een jaar vrijaf genomen, waarvan hij het grootste deel van zijn tijd heeft gereisd met zijn vrouw. Op deze blog staat hierover al een artikel getiteld “Neem een sabbatical en ga op reis”. Zodra dit boek uitkomt, maken we dit natuurlijk op deze blog bekend.